Undervisning

Här får du inspiration från hur andra jobbar och kan ta del av kollegors reflektioner om förskola, skola och undervisning.

 

Vad jobbar du med just nu?
Har du ett spännande projekt, tankar du vill dela med dig av eller tips på vad som händer runt om i Värmland? Välkommen att dela!

Ett barn som spelar på en xylofon i en resväska.

Artikel

Sjörövarbesök, högläsning och resväskor i Den kreativa språkresan

Bibliotek och förskolor arbetar i Den kreativa språkresan tillsammans för att ge barn läs- och berättarupplevelser och därigenom stimulera barns fantasi och litteracitetsutveckling. Här får du se en del av allt det kreativa arbete som pågår i Värmland. Artikeln är…

Artikel

Nytt material för att undervisa om migration

Här är ett material för att undervisa om migration på mellanstadiet, fritt att använda. Det är utvecklat under två års tid av en grupp lärare och forskare och ett mål har varit att ge lärare bättre verktyg för att kunna…

En man läser för en annan i en blå soffa med orange kuddar.

Video

Varför ska man läsa med sina barn?

Vet du hur mycket bra saker som händer när man läser högt med sina barn? Jo, barnet utvecklas språkligt, socialt och känslomässigt och blir mer förberedd för skolan och livet.

Flerspråkighetsstöd – ämnesord på olika språk

Resursen Skolord innehåller de viktigaste orden i olika ämnen, på olika språk. Dela en länk med eleven, skriv ut eller lyssna på orden.