Evenemang – Inspireras och utvecklas tillsammans

I kalendern hittar du föreläsningar, kurser och annat inom området utbildning och skola, från olika arrangörer.

Kommande evenemang

Vecka 06

Vecka 07

 • -

  Lärande för hållbar utveckling – med utomhuspedagogik!

  Hur kan vi förklara för nyfikna elever, stora som små, hur världen hänger ihop? Genom att använda utomhuspedagogik som metod!

 • -

  Digitalt kunskapsseminarium om pandemins konsekvenser för skolväsendet

  Välkommen till ett digitalt kunskapsseminarium om pandemins konsekvenser för skolväsendet. Den 15 februari sammanfattar vi de viktigaste insikterna från uppföljningen av pandemins konsekvenser. I en avslutande paneldebatt diskuterar vi också lärdomar och vägen framåt.

  Sista anm. dag:

 • -

  Informationsmöte för skolchefer

  Arrangör: SKR Vårterminen är nu igång och vi bjuder nu in till terminens första webbsända informationsmöte för skolchefer. Notera att mötet börjar en halvtimme tidigare än vanligt. Program Monica Sonde, avdelningschef, SKR, hälsar välkommen. Skolminister Lotta Edholm. Skolministern informerar om…

Vecka 11

 • -

  Konferens sömn och hälsa

  Välkommen till en heldag om sömn och hälsa, där du får höra om aktuella svenska sömnfrämjande projekt och svensk sömnforskning samt får möjlighet att knyta kontakt med andra sömnintresserade personer från olika yrken.

Vecka 13

 • -

  Kan vem som helst få ett minne i världsklass?

  Har du världens bästa minne? Eller händer det att du glömmer bort vad du skulle göra precis när du kliver in i ett rum? På Jonas von Essens föreläsning onsdag 29 mars får du möjlighet att vässa minnescellerna!

Vecka 16

Vecka 17

 • -

  Agenda 2023 – de globala hållbarhetsmålen

  Kan vi avskaffa extrem fattigdom, minska ojämlikheter och orättvisor, främja fred och rättvisa och lösa klimatkrisen? Onsdag 26 april tar Olof Gränström en närmare titt på de globala hållbarhetsmålen.

Vecka 24

 • Framtidens Lärande Väst

  Hur gör kommuner, skolor och lärare för att lyckas med digital skolutveckling? Och hur kan forskningen bidra? Den 13–14 juni 2023 välkomnar vi lärare och ledare, forskare, lärarutbildare och aktörer från hela landet till Framtiden Lärande Väst som äger rum på Karlstads universitet.

Vecka 33