picture-390-1470901013.jpg

Blogg

Framtidsfrön

En blogg om entreprenöriellt lärande.

Skapa en bok med din klass i höst!

Tänk att dina elever med glittrande ögon och rosiga kinder går fram till helt okända människor och ivrigt berättar om vad de har arbetat med i skolan. Det var precis vad de lärare som deltog i förra årets Skapa en bok-projekt fick vara med om under Värmlands Bokfestival.

I Skapa en bok får du och din klass chansen att göra en egen bok, trycka upp den på ett riktigt tryckeri och sälja den på en riktig bokmässa! Ett entreprenöriellt lärande på riktigt där eleverna får träna kreativitet, samarbete, mod och estetiska uttryck.

Ifjol deltog åtta klasser från åk f-9 deltog och det var otroligt roligt att få följa deras arbete och se elevernas stolthet när de stod på bokfestivalen och visade upp och sålde sina böcker.

Årets tema för Skapa en bok är Framtiden. Temat är oerhört fritt för tolkning och ni kan göra vilken typ av innehåll ni vill. Som exempel så var förra årets tema Mitt Värmland och utifrån det fick vi faktaböcker, guideböcker, sagoböcker, kokböcker, novellsamlingar och reportageböcker.

Tillsammans med en professionell förläggare får ni utforma ert omslag och boken trycks upp i 100 exemplar. Under Värmlands Bokfestival 16-17 november är klassen sen med och ställer ut och säljer sin bok till besökare på Nöjesfabriken.

Kostnaden för skolan är 2000 kr per klass.

Låter det här som att det vore något för dina elever? Eller har du en kollega som skulle älska att hoppa på ett sådant här projekt? Både anmälan och frågor går utmärkt att skicka till ida.nilsson@framtidsfron.se

Vi drar igång redan nu i augusti med ett begränsat antal platser.
Först till kvarn gäller så tveka inte, anmäl dig direkt!

Det är tre obligatoriska deltagartillfällen under projektet:

24 augusti – Uppstartsträff för lärare

11 september – Kickoff för elever och lärare

16-17 november – Värmlands Bokfestival

Varmt välkommen med din anmälan!

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg