Blogg

En dansande lärare och specialpedagogstudent

Vad kul att du hittade hit! Jag studerar till specialpedagog och arbetar på Herrhagsskolan i Karlstad som specialpedagogisk resurs. Efter flera års yrkeserfarenhet av dansundervisning valde jag att läsa till grundskollärare och det var som lärarstudent som jag fick möjlighet…

Kontaktuppgifter

Jennelie Örtendahl

jennelie.ortendahl@karlstad.se
Vad kul att du hittade hit! Jag studerar till specialpedagog och arbetar på Herrhagsskolan i Karlstad som specialpedagogisk resurs. Efter flera års yrkeserfarenhet av dansundervisning valde jag att läsa till grundskollärare och det var som lärarstudent som jag fick möjlighet att starta den här bloggen. Jag stormtrivs inom läraryrket och nu får jag förkovra mig ytterligare inom det pedagogiska området i samband med mina studier mot en specialpedagogexamen. Välkommen!

Vi stimulerar elevernas skrivlust och skapar en härlig gruppsammanhållning i samarbete med hemmen

För en vecka sen flyttade två nya kamrater in hos oss på Vinden i åk 1-2. Det var en magisk stund i elevgruppen när de tillsammans skulle försöka lista ut vilka som gömde sig i ryggsäcken och skulle bli deras kompisar. Vilka gömde sig då? Jo det var ugglorna Polarn och Pysen. Dom kommer följa klassen under hela våren och varje vecka får de flytta med en i klassen hem. Hemma får dom vara med och göra saker som de gör hemma under veckan. Polarn och Pysen älskar att skriva så de skriver dagbok och berättar om sin dag varje dag. Förutom att skriva älskar dom att läsa sig nya saker. Som ugglor kommer dom få vara med om massa nya saker när de får följa med alla i klassen hem och bo tillsammans med dom nu under våren. Den här veckan har dom fått bo hos oss klasslärare.

Det här projektet kommer fortlöpa under hela vårterminen. Varje fredag får eleven som haft ugglan hemma ta med den tillbaka till skolan där vi läser dagboken tillsammans. Sen blir det dags att dra en ny lapp, på lappen står namnet på den eleven som ugglan får bo hos kommande vecka. Både jag och Isabelle har egen erfarenhet av liknande projekt där vi sett att skrivlusten stimuleras hos eleverna och att det skapar en härlig sammanhållning i gruppen. För att göra det möjligt sökte vi pengar till gosedjur och ryggsäckar hos skolans föräldraförening. Ansökan godkändes och de står för den ekonomiska finansieringen av projektet.

Nu är vi äntligen igång och det ska bli spännande att höra vilka berättelser som Polarn och Pysen kommer berätta under terminen. Jag är övertygad om att både jag, Isabell och eleverna är lika förväntansfulla!

Välkommen Polarn och Pysen! 

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg