En dansande lärare

Blogg

En dansande lärare

Vad kul att du hittade hit! Jag jobbar på Herrhagsskolan i Karlstad som specialpedagogisk resurs. Delar av min arbetstid tillbringar jag på skolans flexenhet/särskild undervisningsgrupp. Dit kommer elever inom ramen för särskilt stöd delar eller hela sin skoldag. Sen genomför…

Kontaktuppgifter

Jennelie Örtendahl

jennelie.ortendahl@karlstad.se
Vad kul att du hittade hit! Jag jobbar på Herrhagsskolan i Karlstad som specialpedagogisk resurs. Delar av min arbetstid tillbringar jag på skolans flexenhet/särskild undervisningsgrupp. Dit kommer elever inom ramen för särskilt stöd delar eller hela sin skoldag. Sen genomför jag insatser med ledning av skolans speciallärare och specialpedagog. Här på bloggen kan du hitta blandade inlägg med mina tankar om lärande. Välkommen!

En lärarstudent bloggar

Hej på er! 

Jag utbildar mig till världens bästa yrke. Tänk att jag får gå upp varje morgon och näst intill göra hoppsasteg till universitet eller jobbet som väntar. Vilken lycka. Jag jobbar som pedagog och läser till lärare, ett yrke som fyller hela min kropp med energi. Äntligen har jag hittat rätt. Nyfikenheten, kraften, viljan och glöden fortsätter att växa, det är jag tacksam för.

Tidigare har jag bland annat jobbat som danspedagog runt om i Värmland och i Katrineholm. Under mina studier på Dans och lärande vid Karlstad universitet utvecklades mitt intresse för dans som inlärningsmetod i andra ämnen och jag valde att läsa in min lärarlegitimation för åldrarna F-3. Där får jag möjlighet att bekanta mig med större delen av läroplanens ämnen för att kunna se möjligheterna att använda dansen som metod för lärande. Och visst är det spännande. Helt fantastiskt faktiskt!  

Under somrarna jobbar jag som lärare på Katrineholms sommarskola. Där har vi beslutat att använda estetiska lärprocesser som metod för att eleverna ska få möjlighet utveckla sina förmågor i svenska, svenska som andra språk, matematik och engelska och inte minst få uppleva lusten att lära. Viljan i att få jobba med estetiska lärprocesser och då med framförallt dansen i skolan fick mig att börja studera till lärare. På vilket sätt kommer jag kunna jobba med dansen integrerat i min undervisning i mitt kommande yrkesliv? Hur kommer det arbetet att se ut? Dansa biologi, dansa matte, dansa språk, dansa barnkonventionen? Det här är en härlig utmaning, det finns inte en dag då jag har ångrat mitt beslut att läsa till lärare!

Tidigare i veckan fick jag möjligheten att skapa en blogg här på pedagog Värmland som lärarstuderande, det känns lite pirrigt. Har aldrig bloggat tidigare men nu kommer mina tankar, idéer och erfarenheter inte bara stanna i mitt huvud eller mellan ett par munnar. Det här kommer bli spännande.

Nu kör vi!

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg