picture-86-1582051104.jpg

Blogg

Genustanten

När man väl har fått på sig genusglasögonen ser man genus överallt! Efter att ha jobbat som genuspedagog i tolv år har mina genusglasögon med åren fått ganska mycket styrka. I denna blogg kommer jag att dela med mig av mina…
När man väl har fått på sig genusglasögonen ser man genus överallt! Efter att ha jobbat som genuspedagog i tolv år har mina genusglasögon med åren fått ganska mycket styrka. I denna blogg kommer jag att dela med mig av mina tankar om genus i vardagen! 

Vårdnadshavare-möte

En förskollärare berättade för mig att en förälder en dag vid hämtningen hade frågat hen, när förskolan skulle ha vårdnadshavare-möte. Hen log glatt mot föräldern och svarade att det håller vi på att planera samtidigt som hen försökte komma på vad föräldern egentligen menade. Det var först när hen gick därifrån som hen förstod att det var ju föräldramöte som denna förälder menade.

I våra olika blanketter har vi ändrat till vårdnadshavare men vad säger vi i dagligt tal? Föräldrar? Vårdnadshavare? Dina vuxna? I dag har vi många barn som lever i olika familjekonstellationer. Hur gör vi för att inte exkludera någon?

Hur tänker du? Är det dags att börja säga vårdnadshavare-möte? Eller har du något annat förslag på ett namn som inkluderar alla familjekonstellationer?

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg