picture-978-1461506627.jpg

Blogg

Fokus på förskolepedagogik

Hos oss på Vallargärdets förskola är utomhuspedagogik en naturlig del av verksamheten.Här kan du följa hur vi utnyttjar vår närmiljö i pedagogiska aktiviteter i förskolan. Följ med och låt dig inspireras till att utnyttja förskolegården och närmiljön till meningsfulla aktiviteter även…

Hos oss på Vallargärdets förskola är utomhuspedagogik en naturlig del av verksamheten.
Här kan du följa hur vi utnyttjar vår närmiljö i pedagogiska aktiviteter i förskolan.
Följ med och låt dig inspireras till att utnyttja förskolegården och närmiljön till meningsfulla aktiviteter även utomhus.

Älvan Tjingalong

I skogen bredvid vår förskola bor älvan Tjingalong. Hon har precis flyttat ihop med nissen Rödkalsong. Med hjälp av Tjingalong kan vi bland annat stimulera barnens fantasi. Vi kan jobba med värdegrund, matematik, språk för att nämna några områden.

Vi bekantade oss först med Tjingalong under våren när hon bad oss om hjälp. Vi har aldrig sett Tjingalong men hon skickar oss pyttesmå brev. Under hösten när vi kom dit hade hennes hem blivit förstört. Vi pedagoger pysslade i all hemlighet, vi fick en massa hjälp av vår vfustudent.

Vi fick ett litet brev där vi bjöds in att kika förbi deras hem. Där väntade en påse med chokladkakor som hon bakat,de var lika stora som två handflator. Barnen blev lite förvånade när de såg chokladprickarna som var en tumnagel stora, hur går det ihop?

Nu producerar barnen älvsaker på löpande band, deras fantasi flödar och skogen kommer fyllas med hem för älvor. Alla stammar och stubbar är potentiella hem.

Tjinglongs bostad

/Therese Söderqvist

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg