Logotyp bestående av karta över Värmland med punkter sammanbundna med streck. En större cirkel står det SOL Språk-,skriv- och läsutveckling i Värmland.

Blogg

SOL i Värmland

SOL i Värmland är ett av arton regionala nätverk för språk-, läs- och skrivutvecklare som drivs av NCS (nationellt centrum för språk-, läs- och skrivutveckling). SOL i Värmland samarbetar med CSL och RUC vid Karlstads universitet. Vi arbetar med olika…
SOL i Värmland är ett av arton regionala nätverk för språk-, läs- och skrivutvecklare som drivs av NCS (nationellt centrum för språk-, läs- och skrivutveckling). SOL i Värmland samarbetar med CSL och RUC vid Karlstads universitet. Vi arbetar med olika kompetenshöjande insatser inom språk- läs- och skrivutveckling för språk-, läs- och skrivutvecklare och för lärare. Är du intresserad av verksamheten så tag kontakt med samordnare Marlene Andersson via mejl: marlene.andersson@hammaro.se

Årets utvecklingsinsats slut!

Nu är årets utvecklingsinsats i vårt nätverk SOL i Värmland till ända och när vi gjorde en gemensam summering i slutet av november kunde vi se att vi tillsammans lärt oss en hel del om digitalisering kopplat till literacitet och multimodalitet vilket var vårt syfte. Vi har kunnat genomföra den här insatsen tack vare utvecklingsbidrag från NCS/Skolverket och ett samarbete med RUC.

Vi har haft:

– En bokcirkel kring boken ”Digitalisering, literacy och multimodalitet” av Edvardsson, Godhe och Magnusson.

 Digitalisering, literacy och multimodalitet (häftad)
– En föreläsning och samtal med Marie Wejrum (adjunkt KaU) om multimodal läsning.
– En öppen föreläsning av Lisa Molin med ämnet ”Kritiskt textarbete i digitaliserade klassrum”. Här kan du ta del av föreläsningen.

Dessa inslag har gett oss kompetensutveckling som förhoppningsvis ger ringar på vattnet i våra respektive kommuner.

/Marlene

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg