Blogg

Med uppdrag att lära

En lärares uppdrag är att lära. Det är ett komplicerat uppdrag. Ämneskunskap blandas med metodik och didaktik. En lärare ska vara tydlig, planerad, ha koll på styrdokument, flexibel och jobba på att ha relationer med eleverna. Efter 24 år som…
En lärares uppdrag är att lära. Det är ett komplicerat uppdrag. Ämneskunskap blandas med metodik och didaktik. En lärare ska vara tydlig, planerad, ha koll på styrdokument, flexibel och jobba på att ha relationer med eleverna. Efter 24 år som verksam lärare tycker jag ibland att jag behärskar många av dessa bitar, men ibland inte alls. Mitt uppdrag är att lära andra men jag lär mig själv varje dag. Som förstelärare i svenska på mellanstadiet har jag olika uppdrag på min skola och i mitt klassrum. Här kommer jag berätta, försöka inspirera, peppa och lära vidare det jag lär mig i mitt klassrum. Välkommen till min blogg!

De kan!

De står där i mitten på Forum på Sannerudsskolan. De inleder en föreläsning för 80 åhörare om elevmedverkan. Så självsäkra, starka, inspirerade. De hälsar alla välkomna. Mina elever! Två av dem, snart 13 år gamla. Jag är så stolt så jag nästan spricker. Jag står bara och ler och mitt hjärta jublar. 

Det går! För några år sedan var föredrag en av det värsta sakerna den ena av dem visste. Nu det bästa hon vet! Vad har hänt? Hon har övat, fått respons och åter övat. Hon vet vad  hon pratar om och berättar om hur hon får vara med och planera undervisningen. Det har hon fått. I snart tre års tid. 

Den andre så övertygande, tydlig när han berättar om hur han får vara med och planera. Att han blir trygg då. Han vet vad som förväntas och vad han ska göra. Det är ju han som bestämt. Och vilka kunskaper sedan!!! 

Det gäller att börja i det lilla och sedan låta arbetet växa fram. 

Vill du bli inspirerad av elever och få tips på hur man aktivt kan arbeta med elevmedverkan i klassrummet?  Välkommen på WETT, 1 april kl 18 på Rudsskolan. Det blir en föreläsning som inspirerar, jag lovar!!

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg