Pedagogisk utveckling på Nobelgymnasiet

Blogg

Pedagogisk utveckling på Nobelgymnasiet

Vi undervisar på olika program och i olika ämnen, men har alla det gemensamt att vi, utöver våra ordinarie arbetsuppgifter, också har uppdrag som förstelärare på Nobelgymnasiet. I den här bloggen vill vi synliggöra de reflektioner, synpunkter och utmaningar som…

Vi undervisar på olika program och i olika ämnen, men har alla det gemensamt att vi, utöver våra ordinarie arbetsuppgifter, också har uppdrag som förstelärare på Nobelgymnasiet. I den här bloggen vill vi synliggöra de reflektioner, synpunkter och utmaningar som dyker upp inom ramen för vårt uppdrag. Vi som turas om att skriva varje vecka är:

Ulla-Carin Boes, försteläraruppdrag med allmändidaktisk inriktning

Ingegerd Norder, försteläraruppdrag med allmändidaktisk inriktning

Susanne Mellerskog, försteläraruppdrag med allmändidaktisk inriktning

Britt-Marie Carlsson, försteläraruppdrag med inriktning mot karaktärsämnen och IKT

Ingrid Lundin, försteläraruppdrag med inriktning mot matematik

David Lundeteg, försteläraruppdrag med inriktning mot matematik

Magnus Sohl, försteläraruppdrag med inriktning mot yrkesämnen

Nu ser vi fram emot ett spännande läsår - följ den pedagogiska utvecklingen på Nobelgymnasiet!

Tala som Ted – del 2

Häromveckan skrev vi om talängslan och om de fantastiska femmorna på Årstaskolan som höll TED-tal inför ett fullsatt Folkets hus i december. Nu visar det sig att även lärarna på skolan bjuder på föreläsningar inför publik! Syftet är att dela med sig av sin lärarvardag till varandra under några minuter på aulans scen.

En lärare pratar om utanförskap, en annan om utvecklingssamtal och en tredje visar en inspelning där två elever framför ett musikstycke. Presentationerna ska endast vara några minuter långa och lärarna uppmanas helt enkelt att berätta något: ” Det behöver inte vara klart, det behöver inte vara världsklass, men det får gärna vara positivt, spännande eller roligt. Och det får gärna avslutas med en fråga”, skriver rektorn på lärarnas webbsida.

Vilken underbar idé! Vi lärare behöver bli bättre på att dela med oss och i det här formatet blir det varken tungt för den som talar eller den som lyssnar. Den här tanken tar vi med oss till vår egen skola. Kanske gör ni detsamma?

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg