Värdegrundsdag

Igår var det Värdegrundsdag här på Sundstagymnasiet. Eleverna som går sista året har haft möjlighet att välja olika seminarium med olika teman att vara med på. Ett av de seminarium som fanns att välja på leddes av Emma och mig och hette ” sjunga med tecken”. Eleverna skulle under seminariet få lära sig tecknen i den MusikTeckenVideo som yrkesträningens estetklass spelade in i våras (om det kan du läsa i ett tidigare blogginlägg https://pedagogvarmland.se/blogg/246/20140521/musikteckenvideo-mtv-pa-sundstagymnasiet-varldspremiar).

Vi började passet med att eleverna delades in i grupper där de fick spela memory som jag gjort med de meningar som finns med i sången.

Emma övervakar arbetet och hjälper till om någon undrar över något tecken i sången.

Memory med meningar ur sången spelades med stort engagemang

Eleverna fick sedan texten med de tecken som används och sedan var det bara att börja träna. Texten har vi skrivit i dataprogrammet Communicate In Print.

 

Eleverna hade en timma på sig att arbeta tillsammans och jag var otroligt imponerad över det samarbete och den positiva stämning som rådde i rummet. Eleverna lärde sig mycket av varandra och jag hoppas och tror att alla fick med sig mer än kunskaper om tecken när seminariet var färdigt. Några kommentarer jag fick höra var: ”varför gör vi inte sån´t här oftare” och ”det här var ju superkul!”. Vi avslutade seminariet med att tillsammans med nya vänner spela in en ny version av sången Vänner, resultatet kan ni se nedan. Där finns även en länk till texten om ni vill sjunga med! 

Tack alla som var med och gjorde dagen så bra!

Jessica Eriksson

Kommunikationspedagog

https://www.dropbox.com/s/hrzica8219w7m8q/V%C3%A4nner.pdf?dl=0

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg