En dansande lärare

Blogg

En dansande lärare

Vad kul att du hittade hit! Jag jobbar på Herrhagsskolan i Karlstad som specialpedagogisk resurs. Delar av min arbetstid tillbringar jag på skolans flexenhet/särskild undervisningsgrupp. Dit kommer elever inom ramen för särskilt stöd delar eller hela sin skoldag. Sen genomför…

Kontaktuppgifter

Jennelie Örtendahl

jennelie.ortendahl@karlstad.se
Vad kul att du hittade hit! Jag jobbar på Herrhagsskolan i Karlstad som specialpedagogisk resurs. Delar av min arbetstid tillbringar jag på skolans flexenhet/särskild undervisningsgrupp. Dit kommer elever inom ramen för särskilt stöd delar eller hela sin skoldag. Sen genomför jag insatser med ledning av skolans speciallärare och specialpedagog. Här på bloggen kan du hitta blandade inlägg med mina tankar om lärande. Välkommen!

VFU på en F-9 skola med estetiska lärprocesser som profil

För 3 år sedan började jag lärarutbildningen med ett extra intresse för estetiska lärprocesser och speciellt dansen som inlärningsmetod. Innan mina studier på lärarutbildningen hade jag studerat två danspedagogiska utbildningar och arbetade som danspedagog. Det var under de åren som mina tankar kring hur dansen kan integreras med andra ämnen väcktes. Idag har mina danspedagogiska kunskaper kompletterats med ämnesdidaktiska kunskaper anpassad för de första åren av grundskolan inom 11 ämnen. Nu är jag mer redo än någonsin att studera en verksamhet där de estetiska lärprocesserna finns integrerat i undervisningen. Därför ansökte jag om att förlägga en tid av min sista VFU-period på en F-9 skola i Växjö med just estetiska lärprocesser som profil. Ansökan gick igenom och i skrivande stund sitter jag med pirr i magen och massa förväntningar på väg till Ringsbergskolan i Växjö. Ser så mycket fram mot att möta alla kompetenta lärare, pedagoger och elever och inspireras av deras arbete!

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg