Blogg

En dansande lärare och specialpedagogstudent

Vad kul att du hittade hit! Jag studerar till specialpedagog och arbetar på Herrhagsskolan i Karlstad som specialpedagogisk resurs. Efter flera års yrkeserfarenhet av dansundervisning valde jag att läsa till grundskollärare och det var som lärarstudent som jag fick möjlighet…

Kontaktuppgifter

Jennelie Örtendahl

jennelie.ortendahl@karlstad.se
Vad kul att du hittade hit! Jag studerar till specialpedagog och arbetar på Herrhagsskolan i Karlstad som specialpedagogisk resurs. Efter flera års yrkeserfarenhet av dansundervisning valde jag att läsa till grundskollärare och det var som lärarstudent som jag fick möjlighet att starta den här bloggen. Jag stormtrivs inom läraryrket och nu får jag förkovra mig ytterligare inom det pedagogiska området i samband med mina studier mot en specialpedagogexamen. Välkommen!

Genom fantasin kikar vi in i framtiden

Jag hittade en liten lapp i min plånbok som funnits undangömd här hemma. En lapp som följt mig i flera år och som lyckats hålla sig kvar under alla mina flyttar sen den hamnade i mina händer. Tänk att en så liten lapp, ungefär 3 cm lång och 6 cm bred kan bära på ett så stort budskap.

”Fantasi är viktigare än kunskap. För medan kunskap pekar på allt som redan finns, pekar fantasin på allt som kommer finnas.” Albert Einstein

Fantasi. Förmågan att tänka nya tankar, att utmana det som redan finns omkring oss. Tänk vilken kraft fantasin har som kan skapa nya kunskaper och erfarenheter från det okända. När det tomma blir det mest levande och spännande.

För att nya upptäckter ska göras behöver fantasin finnas närvarande runt omkring oss. Och självklart har kreativitet och fantasi en central roll i skolans verksamhet. Hur syns fantasin i ditt klassrum?

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg