En dansande lärare

Blogg

En dansande lärare

Vad kul att du hittade hit! Jag jobbar på Herrhagsskolan i Karlstad som specialpedagogisk resurs. Delar av min arbetstid tillbringar jag på skolans flexenhet/särskild undervisningsgrupp. Dit kommer elever inom ramen för särskilt stöd delar eller hela sin skoldag. Sen genomför…

Kontaktuppgifter

Jennelie Örtendahl

jennelie.ortendahl@karlstad.se
Vad kul att du hittade hit! Jag jobbar på Herrhagsskolan i Karlstad som specialpedagogisk resurs. Delar av min arbetstid tillbringar jag på skolans flexenhet/särskild undervisningsgrupp. Dit kommer elever inom ramen för särskilt stöd delar eller hela sin skoldag. Sen genomför jag insatser med ledning av skolans speciallärare och specialpedagog. Här på bloggen kan du hitta blandade inlägg med mina tankar om lärande. Välkommen!

Genom fantasin kikar vi in i framtiden

Jag hittade en liten lapp i min plånbok som funnits undangömd här hemma. En lapp som följt mig i flera år och som lyckats hålla sig kvar under alla mina flyttar sen den hamnade i mina händer. Tänk att en så liten lapp, ungefär 3 cm lång och 6 cm bred kan bära på ett så stort budskap.

”Fantasi är viktigare än kunskap. För medan kunskap pekar på allt som redan finns, pekar fantasin på allt som kommer finnas.” Albert Einstein

Fantasi. Förmågan att tänka nya tankar, att utmana det som redan finns omkring oss. Tänk vilken kraft fantasin har som kan skapa nya kunskaper och erfarenheter från det okända. När det tomma blir det mest levande och spännande.

För att nya upptäckter ska göras behöver fantasin finnas närvarande runt omkring oss. Och självklart har kreativitet och fantasi en central roll i skolans verksamhet. Hur syns fantasin i ditt klassrum?

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg