picture-390-1470901013.jpg

Blogg

Framtidsfrön

En blogg om entreprenöriellt lärande.

Radiosändningen!!

Nu är det gjort! Under onsdag förmiddag kom det i en svepande ström förväntansfulla och lite nervösa barn och ungdomar till KarlstadRocks studio i Gjuteriet.

Pedagogerna har under hösten arbetat med att göra halvtimmeslånga radioprogram tillsammans med eleverna. Det är först när man ska klocka tiden som man inser hur mycket man kan fylla tiden med. En halvtimme kan tyckas lite men det kräver planering och struktur, vilket de pedagoger vi arbetat med verkligen har lyckats med. De har tillsammans med eleverna planerat och skapat ett lärande ihop. Alla elever var inte i direktsändning men de har alla bidragit på något sätt, som intervjuare, som musikväljare, som tekniker mm. De har varit delaktiga!

Här kan ni lyssna på programmen

http://www.framtidsfron.se/arbetssatt-ideer/inspirationsmaterial/radioaktiv/arkiv-sandningar/

En av pedagogerna uttryckte följande under radiodagen ”Vi har verkligen arbetat elevaktivt och med elevers delaktighet i det här arbetet. Det som kan verka så svårt ibland!”. En annan ”Jag blir så stolt, de kan så mycket mer än vi anar!” Detta är fantastiskt roligt att höra och det syntes även på eleverna, de var stolta över det de hade åstadkommit. Eleverna som innan de skulle prata i mikrofonen var nervösa och lite darriga kom efteråt ut och sa ”Jag vill göra det igen!” eller ”Jag trodde aldrig att jag skulle våga men jag kunde”.

Visst är det såhär vi vill att både pedagoger och elever ska känna!

Vi vill tacka de modiga pedagogerna och eleverna på Södra Råtorp skola, Råtorp skola och Ilandaskolan för att de vill jobba med oss i detta projekt!

Vi vill även passa på att önska alla er duktiga pedagoger och skolledare därute en riktigt God jul och ett Gott nytt!

 

Framtidsfrön Värmland genom Anna R Wiberg

 

 

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg