picture-188-1593581702.jpg

Blogg

Elevhälsan på Norrstrandsskolan 4-6

I den här bloggen kan du läsa om elevhälsoarbetet på Norrstrandsskolan åk 4-6. Häng med på en resa som utgår från elevhälsoteamets arbetshypotes: om du mår bra, lär du bra och då mår du  bättre. Det kommer handla om hur…
I den här bloggen kan du läsa om elevhälsoarbetet på Norrstrandsskolan åk 4-6. Häng med på en resa som utgår från elevhälsoteamets arbetshypotes: om du mår bra, lär du bra och då mår du  bättre. Det kommer handla om hur vi skapar tillit i verksamheterna och hur vi arbetar med det relationella perspektivet. 

Till alla sexor på Norrstrandsskolan

Det är snart dags för era första terminsbetyg. Jag vet att ni har haft en del samtal om betyg med era undervisande lärare och jag skulle vilja prata med er om just betyg. Jag vet att en del av er blir stressade av betyg och jag vet att en del av er gillar att ha något att jobba mot. Jag vet att några av er kommer få E och några kommer få A. Några kommer få F och andra kommer få C. Det kommer även sättas några B och några D. 

Kom ihåg att betyg endast är mått på en prestation som är synlig och mätbar. Inget annat. Det är inte ett mått på personlighet. Det är inte likställt med hur du är som människa. Du är inte ditt betyg. Du är så mycket mer. Glöm aldrig bort det. 

Du kan så mycket mer än det vi i skolan någonsin kan bedöma och översätta till en bokstav. Lär för livet och inte för betyget och jag lovar att det kommer gå bra för dig oavsett vad vi skriver för bokstäver i ditt betyg.

Det jag förväntar mig av dig som elev på Norrstrandsskolan är att du visar vem du är som person och att du anstränger dig i alla lägen. Att du alltid strävar efter att förstå och att du alltid frågar när du ännu inte har förstått. 

Jag vet att du är unik och fantastisk på ditt eget vis och jag vill att du ska veta att det är viktigt för mig att det går bra för dig. Jag vill också att du ska känna stolthet när du tänker på dina prestationer i skolan och i livet. Så länge du gör det så har du lyckats. 

Ha nu ett riktigt skönt och härligt lov så ses vi igen när vårterminen startar.

Avslutningsvis vill jag önska dig en riktigt god jul och gott nytt år! 
/Magnus Sjödin, rektor

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg