picture-188-1593581702.jpg

Blogg

Elevhälsan på Norrstrandsskolan 4-6

I den här bloggen kan du läsa om elevhälsoarbetet på Norrstrandsskolan åk 4-6. Häng med på en resa som utgår från elevhälsoteamets arbetshypotes: om du mår bra, lär du bra och då mår du  bättre. Det kommer handla om hur…
I den här bloggen kan du läsa om elevhälsoarbetet på Norrstrandsskolan åk 4-6. Häng med på en resa som utgår från elevhälsoteamets arbetshypotes: om du mår bra, lär du bra och då mår du  bättre. Det kommer handla om hur vi skapar tillit i verksamheterna och hur vi arbetar med det relationella perspektivet. 

En ny resa tar sin början

I augusti tar jag vid som rektor på Norrstrandsskolans 4-6. Efter att ha arbetat på Råtorps skolor sedan 2011 så känns det spännande och inspirerande att börja i en ny kultur. Det som ska blir extra roligt är att testa om de tankar jag har kring elevhälsa fungerar i en ny organisation. 

Som rektor har jag ambitionen att vårt elevhälsoarbete ska präglas av ett relationellt perspektiv där vi lägger stort fokus på att skapa tillgängliga lärmiljöer för alla våra elever. Vi ska ha stort fokus på att främst arbeta främjande och förebyggande när det gäller elevhälsoarbetet. Vi kommer arbeta efter hypotesen: om du mår bra, lär du bra och du mår du bättre. Vi kommer ställa höga krav på oss själva och våra verksamheter när det gäller att äga ansvaret för att skapa tillitsfulla relationer med alla våra elever. Vi har inställningen att alla elever gör rätt om de kan och att det är viktigt för oss att det går bra för våra elever.

Ovanstående är min hisspitch när det gäller elevhälsoarbete. Det är även starten på den berättelse om elevhälsoarbetet på Norrstandsskolan 4-6 som jag vill berätta tillsammans med eleverna och personalen där. Jag hoppas du hänger med på vår resa. 
/Magnus Sjödin, rektor

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg