picture-86-1582051104.jpg

Blogg

Genustanten

När man väl har fått på sig genusglasögonen ser man genus överallt! Efter att ha jobbat som genuspedagog i tolv år har mina genusglasögon med åren fått ganska mycket styrka. I denna blogg kommer jag att dela med mig av mina…
När man väl har fått på sig genusglasögonen ser man genus överallt! Efter att ha jobbat som genuspedagog i tolv år har mina genusglasögon med åren fått ganska mycket styrka. I denna blogg kommer jag att dela med mig av mina tankar om genus i vardagen! 

En toalett för alla

För många av oss är könsuppdelade toaletter inget större problem. Du definerar dig som ditt biologiska kön och går in på en toalett som har en symbol som stämmer överens med ditt biologiska kön. Men för de av oss som är transpersoner eller icke-binära så blir det genast mycket svårare. Ska jag välja en toalett efter mitt biologiska kön eller efter det kön jag känner mig som? Och var ska jag gå om jag är icke-binär och inte definierar mig som något av de två biologiska könen?

På en teater på Nya Zeeland valde de att ha denna skylt på toaletten. Vad tror du, skulle den fungera på din enhet? Hur tänker du om toaletter och omklädningsrum? Hur kan vi göra dessa utrymmen så att alla känner sig inkluderade? Det kanske känns som en liten grej för dig men för alla som bryter mot normerna så spelar det roll!

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg