picture-86-1582051104.jpg

Blogg

Genustanten

När man väl har fått på sig genusglasögonen ser man genus överallt! Efter att ha jobbat som genuspedagog i tolv år har mina genusglasögon med åren fått ganska mycket styrka. I denna blogg kommer jag att dela med mig av mina…
När man väl har fått på sig genusglasögonen ser man genus överallt! Efter att ha jobbat som genuspedagog i tolv år har mina genusglasögon med åren fått ganska mycket styrka. I denna blogg kommer jag att dela med mig av mina tankar om genus i vardagen! 

En perfekt dag att prata om kärlek

I dag, den 14 februari, är det alla hjärtans dag. Det finns olika teorier om varför en firar just denna dag. En av dem är att det är till minne av det romerska helgonet Valentin. Oavsett varför vi firar så är det ett perfekt tillfälle att lyfta olika sorters kärlek; till en vän, ett djur, en släkting, ett lag eller en partner. Passa på att prata om olika sorters relationer och att alla ha rätt att själv bestämma vem en älskar och vem en vill ha en relation med. Här är ett perfekt tillfälle att bryta heteronormen! Hur uppmärksammar du denna dag med dina elever?

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg