picture-86-1582051104.jpg

Blogg

Genustanten

När man väl har fått på sig genusglasögonen ser man genus överallt! Efter att ha jobbat som genuspedagog i tolv år har mina genusglasögon med åren fått ganska mycket styrka. I denna blogg kommer jag att dela med mig av mina…
När man väl har fått på sig genusglasögonen ser man genus överallt! Efter att ha jobbat som genuspedagog i tolv år har mina genusglasögon med åren fått ganska mycket styrka. I denna blogg kommer jag att dela med mig av mina tankar om genus i vardagen! 

Självklart vill alla ha jämställdhet eller..?

Ibland kan jag som genuspedagog bli lite trött på att utvecklingen går ganska trögt när det gäller jämställdhet. För alla vill väl ha ett jämställt samhälle eller? Läste en artikel i Svenska dagbladet som visar att jämställdhet ändå inte är så självklart. Att leksaksjättarna BR och Toys´r´us i år har valt att skicka ut en könsneutral leksakskatalog inför julhandeln har blivit en nyhet runt om i världen. Och på många ställen har reaktionerna blivit starka. Läsare har reagerad med kommentarer som ”Det här är helt sjukt. En galenskap som lägger sig över väst som vi aldrig bad om”, ”Att visa pojkar som leker med dockor och dockhus är helt oacceptabelt” och ”Så politiskt korrekt att jag mår illa”. Intressant är att det inte finns några negativa kommentarer om flickor som leker med vapen och bilar! Otroligt att en leksakskatalog kan väcka så starka känslor. Det visar ju helt klart att det finns mycket kvar att göra innan jämställdhet är självklart!

Här kan du läsa hela artiklen

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg