picture-629-1435063801.jpg

Blogg

Utvecklingspodden

Utvecklingspodden – kittlande samtal om skolutveckling är en serie poddavsnitt som handlar om den pedagogiska verksamheten i förskola och skola i Karlstads kommun.Programledare är Ola Henningsson, verksamhetsutvecklare på Barn- och ungdomsförvaltningen och Tobias Berger, redaktör för Pedagog Värmland. Det kommer ett…

Utvecklingspodden – kittlande samtal om skolutveckling är en serie poddavsnitt som handlar om den pedagogiska verksamheten i förskola och skola i Karlstads kommun.

Programledare är Ola Henningsson, verksamhetsutvecklare på Barn- och ungdomsförvaltningen och Tobias Berger, redaktör för Pedagog Värmland. Det kommer ett nytt avsnitt varje måndag. Trevlig lyssning!

Du hittar alla våra avsnitt här på pedagogvarmland.se/utvecklingspodden eller på skola.karlstad.se/utvecklingspodden. Fast det smidigaste sättet att följa podden är att prenumerera via Itunes.

Tobias Berger Ola Henningsson
Så här ser vi ut, Tobias och Ola

Särskilt begåvade elever – avsnitt 2

När vi pratar om en skola för alla brukar det handla om insatser för de elever som riskerar att inte nå nivån för godkänt betyg. En grupp som ofta hamnat vid sidan av de diskussionerna är särskilt begåvade elever, som även de behöver anpassningar för att få så meningsfulla dagar i skolan som möjligt.

I det här programmet pratar vi om vad begreppet innebär, hur vi kan identifiera särskilt begåvade elever och hur vi sedan kan stimulera dem med rätt uppgifter. Gäster i det här programmet är Elisabet Mellroth som forskar om särskilt begåvade elever och Annika Thyberg som är verksamhetsutvecklare i matematik. Programledare är Tobias Berger och Ola Henningsson.

Annika Thyberg och Elisabeth Mellroth

Annika Thyberg och Elisabeth Mellroth – dagens gäster i Utvecklingspodden

Du hittar alla våra avsnitt här på pedagogvarmland.se/utvecklingspodden eller på skola.karlstad.se/utvecklingspodden. Fast det smidigaste sättet att följa podden är att prenumerera via ItunesUnder sommaren kommer det ett nytt avsnitt varje måndag!

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg