picture-629-1435063801.jpg

Blogg

Utvecklingspodden

Utvecklingspodden – kittlande samtal om skolutveckling är en serie poddavsnitt som handlar om den pedagogiska verksamheten i förskola och skola i Karlstads kommun.Programledare är Ola Henningsson, verksamhetsutvecklare på Barn- och ungdomsförvaltningen och Tobias Berger, redaktör för Pedagog Värmland. Det kommer ett…

Utvecklingspodden – kittlande samtal om skolutveckling är en serie poddavsnitt som handlar om den pedagogiska verksamheten i förskola och skola i Karlstads kommun.

Programledare är Ola Henningsson, verksamhetsutvecklare på Barn- och ungdomsförvaltningen och Tobias Berger, redaktör för Pedagog Värmland. Det kommer ett nytt avsnitt varje måndag. Trevlig lyssning!

Du hittar alla våra avsnitt här på pedagogvarmland.se/utvecklingspodden eller på skola.karlstad.se/utvecklingspodden. Fast det smidigaste sättet att följa podden är att prenumerera via Itunes.

Tobias Berger Ola Henningsson
Så här ser vi ut, Tobias och Ola

Digitaliseringens möjligheter del 2 – avsnitt 60

Halvvägs in i projektet Digitaliseringens möjligheter träffar vi lärarna Sofie Nilsson och Nina Widoff samt rektor Amelie Wahlström i ett samtal om vad goda digitala förutsättningar innebär för lärarna och för eleverna. Resan skulle kort kunna beskrivas som ”från teknik till lärande” där de idag fokuserar på att skapa en god lärmiljö anpassad för gruppen, inte på plattor, datorer, interaktiva tavlor och digitala läromedel i sig. Men att hitta digitala verktyg för specifika syften och att lära sig dem tar tid. Det kollegiala lärandet är därför centralt samt hur detta kan organiseras. Det kräver tid att vägleda, tipsa, lära och samtala om hur olika digitala verktyg kan stödja och utveckla undervisningen.

Digitaliseringens möjligheter är ett treårigt projekt där Vålbergsskolan, som en av fem skolor i Sverige, tillsammans med Samsung, ATEA och Gleerups och forskare från Örebro Universitet fokuserar just på detta för skolan och eleverna.

Programledare är Ola Henningsson. Vill du inte lyssna på podden via webbplatsen här kan du också prenumerera via Itunes.

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg