Porträttbild man i grå tröja och glasögon.

Blogg

Redaktionsbloggen

Jag är projektansvarig för Pedagog Värmland och redaktör för den här webbplatsen. Jag älskar det mesta som har med internet att göra, det har jag gjort sedan jag upptäckte det i en datasal på Mitthögskolan i Sundsvall 1993. Någon i…

Kontaktuppgifter

Tobias Berger

tobias.berger@pedagogvarmland.se

070-001 05 58

Jag är projektansvarig för Pedagog Värmland och redaktör för den här webbplatsen. Jag älskar det mesta som har med internet att göra, det har jag gjort sedan jag upptäckte det i en datasal på Mitthögskolan i Sundsvall 1993. Någon i USA hade letat fram ett filmmanus som aldrig blev filmat, av min favoritregissör David Lynch och laddat upp det. Och nu satt jag där i Sundsvall och läste det. Det svindlade. Har du något du vill dela på Pedagog Värmland, hör gärna av dig. Det kan vara tankar, arbetssätt i undervisningen, material, forskningsresultat. Hoppas vi hörs!

Håll tummarna för Pedagog Värmland i en månad

Nu har det gått två år sedan Pedagog Värmland lanserades och jag tänkte berätta lite om läget och framtidsplaner. Webbplatsen har tagits emot över all förväntan och med över 2000 besökare i veckan är det tydligt att det finns ett behov av en plats där värmländska och Åmål-pedagoger kan dela kunskap och inspirera varandra.

Det är också roligt att se att det är många utanför Värmlands gränser som besöker sajten – framför allt från Stockholm, Göteborg och Malmö. Och det är ju bara trevligt att pedagoger från andra delar av landet inspireras av de värmländska pedagogerna.

På Pedagog Värmland finns nu 22 pedagog-bloggar, 46 filmer med klassrumsbesök och föreläsningar, 28 artiklar om pedagogers arbete och en välfylld kalender med evenemang för pedagoger. Det finns ganska mycket intressant att läsa så ta gärna en titt om du inte gjort det redan. Det finns även en aktiv facebooksida, som du gärna får följa för att bli en del av det värmländska pedagog-communityt.

Team Pedagog Värmland

Samtidigt som vi arbetat med innehållet har vi under 2015 jobbat hårt med att hitta en bra långsiktig organisation och finansiering av Pedagog Värmland. Och nu är jag väldigt glad att kunna berätta att vi har fått ihop en ansökan till Region Värmland om att driva och utveckla Pedagog Värmland under åren 2016-2018. Det är 11 kommuner som går ihop och medfinansierar Pedagog Värmland i tre år och så har vi ansökt om att Region Värmland ska gå in med lika mycket pengar. Pedagog Värmland-kommunerna är … fanfar!:

 • Arvika
 • Filipstad
 • Forshaga
 • Grums
 • Hagfors
 • Hammarö
 • Karlstad
 • Kil
 • Storfors
 • Torsby
 • Åmål

Vilket gäng! De här kommunerna bidrar alla antingen med kontanta medel eller med en redaktör på deltid i kommunen. Det ska bli väldigt intressant att fortsätta utveckla Pedagog Värmland tillsammans med de här kommunerna.

Det vi vill göra närmast är att etablera en värmlands- och Åmål-redaktion för att få mer, bredare och bättre innehåll på sajten och att utveckla en ny funktion som gör det lättare för pedagoger att direkt dela kunskap på sajten.

Under oktober kommer Region Värmland att fatta beslut om stödet till Pedagog Värmland, så håll gärna tummarna, om inte i en hel månad så åtminstone en stund då och då 🙂

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg