Porträttbild man i grå tröja och glasögon.

Blogg

Redaktionsbloggen

Jag är projektansvarig för Pedagog Värmland och redaktör för den här webbplatsen. Jag älskar det mesta som har med internet att göra, det har jag gjort sedan jag upptäckte det i en datasal på Mitthögskolan i Sundsvall 1993. Någon i…

Kontaktuppgifter

Tobias Berger

tobias.berger@pedagogvarmland.se

070-001 05 58

Jag är projektansvarig för Pedagog Värmland och redaktör för den här webbplatsen. Jag älskar det mesta som har med internet att göra, det har jag gjort sedan jag upptäckte det i en datasal på Mitthögskolan i Sundsvall 1993. Någon i USA hade letat fram ett filmmanus som aldrig blev filmat, av min favoritregissör David Lynch och laddat upp det. Och nu satt jag där i Sundsvall och läste det. Det svindlade. Har du något du vill dela på Pedagog Värmland, hör gärna av dig. Det kan vara tankar, arbetssätt i undervisningen, material, forskningsresultat. Hoppas vi hörs!

Tips önskas till nästa Kreativa skolan-magasinet

Nu behöver vi tips från skola och förskola att göra reportage om till nästa Kreativa skolan – magasinet som går ut till Värmlands och Åmåls förskolor och skolor. Nästa nummer kommer att handla om lärande för hållbar utveckling och de förhållningssätt som ingår i det.

Vi söker dig som gör eller gjort ett arbete som innehållit något av det här:

  • Ämnesövergripande
  • Tillämpbarhet (resultatet av arbetet går att använda till något verkligt)
  • Relevans (frågorna berör barnens/elevernas värld)
  • Deltagande beslutsfattande (barnen/eleverna är delaktiga i besluten i arbetet)
  • Mångfald av metoder (arbetet har genomförts med flera olika metoder)
  • Kritiskt tänkande, problemlösning

För reportage i magasinet söker vi framför allt sådant arbete som sker i samarbete med kulturorganisationer eller frilansande konstnärer inom teater, film, bildkonst osv.

Vi söker exempel från förskola, grundskola, gymnasiet vuxenutbildning. Blir ditt exempel utvalt kommer du att bli kontaktad av en journalist som skriver artikeln.

Hör av dig till tobias.berger@pedagogvarmland.se eller urban.norlander@regionvarmland.se

Sprid gärna den här inbjudan i ditt nätverk.

Vi vill ha ditt förslag senast måndagen den 20 mars.

Magasinet Kreativa skolan har getts ut i två nummer hittills och tas fram av Pedagog Värmland, Region Värmland och Karlstads kommun. Här ser du hur det senaste numret såg ut.


Så här glada var vi när vi skickade ut det förra numret av magasinet 🙂

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg