Porträttbild man i grå tröja och glasögon.

Blogg

Redaktionsbloggen

Jag är projektansvarig för Pedagog Värmland och redaktör för den här webbplatsen. Jag älskar det mesta som har med internet att göra, det har jag gjort sedan jag upptäckte det i en datasal på Mitthögskolan i Sundsvall 1993. Någon i…

Kontaktuppgifter

Tobias Berger

tobias.berger@pedagogvarmland.se

070-001 05 58

Jag är projektansvarig för Pedagog Värmland och redaktör för den här webbplatsen. Jag älskar det mesta som har med internet att göra, det har jag gjort sedan jag upptäckte det i en datasal på Mitthögskolan i Sundsvall 1993. Någon i USA hade letat fram ett filmmanus som aldrig blev filmat, av min favoritregissör David Lynch och laddat upp det. Och nu satt jag där i Sundsvall och läste det. Det svindlade. Har du något du vill dela på Pedagog Värmland, hör gärna av dig. Det kan vara tankar, arbetssätt i undervisningen, material, forskningsresultat. Hoppas vi hörs!

Nytt magasin om kulturen i skolan

Oj oj oj, kolla vad som kommer till hösten! Pedagog Värmland har samarbetat med Region Värmland och gjort ett helt magasin om skapande arbete i skolan. Nu är sista artikeln korrekturläst och på väg till tryck och jag kan avslöja att det är så himla fina berättelser. I augusti kommer magasinet att finnas på varje grund- och förskola i hela Värmland. Och texterna kommer förstås att finnas här på Pedagog Värmland också.

Poesi på Kyrkhedens skola
Här är en av många fina bilder från magasinet. Sjuorna i Kyrkhedens skola i Ekshärad skriver poesi tillsammans med poeten Ismael Ataria. Den artikeln får ni inte missa.

En av skribenterna i magasinet intervjuade mig och Urban Norlander på Region Värmland om magasinet och skrev så här:

Nytt magasin om kulturen i skolan

Att använda olika kulturformer i skolan är en del av läroplanen och kan vara pedagogiskt, kul och utmanande. I augusti kommer alla grund- och förskolor i Värmland få ett magasin späckat med inspirerande kulturreportage från skolorna runt om i länet.

– Genom att se hur någon annan jobbar kan man få inspiration att själv göra likadant. Och det är så häftigt att se hur mycket bra och spännande som görs på skolorna runtom i Värmland, säger Tobias Berger som är redaktör på Pedagog Värmland.

Mosaik på Kronoparksskolan, dansmatte på Holmeskolan och talkonst genom improvisationsteater på Forshaga Lärcenter. Det är några av ämnena på de reportage som kommer med i magasinet som når skolorna i augusti.

– Skolorna lyckas inte alltid att tala om vad de är bra på. Det här är ett bra sätt att sprida skolans egna erfarenheter för det har de själva inte alltid möjlighet till, säger Urban Norlander, utvecklingsledare för Kultur i skolan på Region Värmland.

Tidigare har Region Värmland gett ut en kulturkatalog som mer har fungerat som en adresslista. Nu satsar man tillsammans med Pedagog Värmland och Karlstads kommun på ett magasin där innehållet helt fokuserar på projekt i Värmländska skolor.

– Vi vill att det ska vara en inspiriationsskrift för skolor men också för kulturarbetare. Fast ur skolans perspektiv, säger Urban Norlander.

Lo Hilmersson Jonsson

Så ha en härlig sommar och håll utkik i tidningsställ, på fikabord och i personalrum i augusti!

/Tobias

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg