picture-1197-1476197102.jpg

Blogg

Elevhälsan på Råtorp

Här kan du läsa om vårt arbete med elevhälsa och hur vi skapar tillgängliga lärmiljöer på våra två skolor, Råtorpsskolan och Södra Råtorps skola. Du kommer få ta del av hur vi arbetar i vårt elevhälsoteam och hur vi arbetar…

Här kan du läsa om vårt arbete med elevhälsa och hur vi skapar tillgängliga lärmiljöer på våra två skolor, Råtorpsskolan och Södra Råtorps skola. Du kommer få ta del av hur vi arbetar i vårt elevhälsoteam och hur vi arbetar med elevhälsoarbetet i våra grupper. Vi vill ge exempel på ett sätt att arbeta. Du kommer få ta del av hur lärare och personal från elevhälsoteamet samt rektor på Råtorp resonerar kring elevhälsoarbetet och ta del av hur vi arbetar rent praktiskt för att skapa ökad delaktighet och tillgänglighet för våra elever.

Kort sagt: hur vi skapar tillgängliga lärmiljöer i praktiken.

Resan går vidare

Den här bloggen skapades i oktober 2016. Då skrev jag mitt första av många inlägg. Inlägget handlade om starten av vårt elehälsoarbete på Råtorps skolor utifrån frågan Hur vill du att arbetet med elevhälsan ska fungera? Den frågan ställde vi en studiedag den 27 oktober 2014. Sedan dess har vi på olika sätt arbetat med att förbättra elevhälsoarbetet på Råtorp.

I höst går min resa vidare till en annan skola i Karlstad och en annan elevhälsa. I augusti börjar jag som rektor på Norrstrandsskolans åk 4-6. Det är med blandade känslor jag lämnar Råtorp och det arbete som vi gjort. Jag känner mig glad och stolt över den resa vi gjort tillsammans. Jag är särskilt stolt över det skifte i perspektiv jag upplever att vi som organisation gjort. Vi har landat i det relationella perspektivet och jag vet att det är något som fått fäste i hela organisationen. Det är den enskilt största anledningen till vår fina utveckling. Det finns även en ton av vemod av att inte vara kvar. 

Jag vet att bloggen kommer leva kvar, så jag får ju chans att ändå följa den fortsatta utvecklingen på Råtorp och det gör uppbrottet lite lättare. Jag kommer fortsätta blogga här på på Pedagog Värmland. följ gärna med mig över till den bloggen och läs om elevhälsoarbetet på Norrstrandsskolan 4-6.

Ha en riktigt skön sommar!
/Magnus Sjödin, rektor

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg