Blogg

Med uppdrag att lära

En lärares uppdrag är att lära. Det är ett komplicerat uppdrag. Ämneskunskap blandas med metodik och didaktik. En lärare ska vara tydlig, planerad, ha koll på styrdokument, flexibel och jobba på att ha relationer med eleverna. Efter 20 år som…
En lärares uppdrag är att lära. Det är ett komplicerat uppdrag. Ämneskunskap blandas med metodik och didaktik. En lärare ska vara tydlig, planerad, ha koll på styrdokument, flexibel och jobba på att ha relationer med eleverna. Efter 20 år som verksam lärare tycker jag ibland att jag behärskar många av dessa bitar, men ibland inte alls. Mitt uppdrag är att lära andra men jag lär mig själv varje dag. Som förstelärare i svenska på mellanstadiet har jag olika uppdrag på min skola och i mitt klassrum. Här kommer jag berätta, försöka inspirera, peppa och lära vidare det jag lär mig i mitt klassrum. Välkommen till min blogg!

Sommarens härliga dagar!

Sommarens härliga dagar har varit många. Jag tror du håller med mig när jag säger ”Vilken sommar! ”.  

Sommaren, en fin tid för avkoppling. Med avkoppling kommer eftertanke. Och med eftertanke kommer inspiration och påfyllnad av idéer. Det behövs. I juni behöver lärarhjärnan semester och den behöver vila för att kunna startas upp på nytt igen, För nu är vi snart där. Det evighetslånga sommarlovet är på väg att gå mot sitt slut. Dryga veckan kvar till jag börjar ”på riktigt ” igen. Ja, jag skriver ” på riktigt” i mötet med arbetsplatsen och kollegorna, men min hjärna har redan börjat. Det kanske är så för oss lärare att många av oss liksom lever med jobbet. När hjärnan får vila lagrar den idéer och bra tankar som den i vardagen inte kommer på. Jag har fått lära mig leva med det. Även under sommaren. 

Det är en spännande tid vi har framför oss. Ett nytt läsår. Ett helt nytt blankt ark papper. Jag har en spännande tid framför mig. Nya elever, nya kollegor, satsningar på läsutveckling, nya mål och riktlinjer. Jag hoppas du har haft en riktigt skön sommar och att du kommer få en riktigt bra skolstart på det nya läsåret. Jag hoppas sommarens härliga dagar kommer bära dig hela hösten och att ditt blanka ark papper kommer fyllas med härliga arbetsdagar. Jag är laddad, är du det? För nu kör vi!

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg