Blogg

Förskoleutvecklare

Jag heter Louise Thyberg och är legitimerad förskollärare och arbetar som förskoleutvecklare i Kristinehamns kommun. I min yrkesroll arbetar jag till största del inom två områden, det systematiska kvalitetsarbetet och att utveckla kommunens förskolor för en ökad kvalitet i undervisningen.…
Jag heter Louise Thyberg och är legitimerad förskollärare och arbetar som förskoleutvecklare i Kristinehamns kommun. I min yrkesroll arbetar jag till största del inom två områden, det systematiska kvalitetsarbetet och att utveckla kommunens förskolor för en ökad kvalitet i undervisningen. Alltid med barnets bästa i fokus. Förändringar, utmaningar och flexibilitet är min vardagssituation och det bästa kvittot för mig är att se medarbetare lyckas och se deras arbetsglädje och stolthet efter att vi arbetat tillsammans!

Välkommen till mig

Louise heter jag och jag startade min förskollärarresa i Kristinehamns kommun. I januari 2019 fick jag en tjänst som Förstelärare i förskolan där mitt stora uppdrag tillsammans med en till kollega var att ta fram ett övergripande systematiskt kvalitetsarbete som skulle vara genomgående för alla kommunens 15 förskolor med sina 50 avdelningar. Vi fick även uppdragen att arbeta med utvecklingen i våra förskolor, att få till en likvärdig grund samt att höja kvaliteten på vår undervisning. Efter 2 ½ år med det projektet blev vi sedan anställda i dagslägets med titeln som Förskoleutvecklare på heltid.

I Kristinehamns kommun arbetar vi i två team, i vardera team har vi 1 rektor, 2 biträdande rektorer, 1 Förskoleutvecklare och 1 specialpedagog. Vi har även tillgång till en kommunikationspedagog som täcker båda teamen.  Vi arbetar tight tillsammans mellan teamen för att skapa likvärdighet och en grundsyn för hela kommunen. Det ska inte spela någon roll vilken förskola ett barn går på och när medarbetare byter arbetsplats inom kommunen så är det samma systematiska kvalitetsarbete utifrån samma övergripande mål som vi arbetar utefter. Årets lokala mål hos oss utgår ifrån värdegrund och tillgänglighet. Där vi har sammanlagt 9 läroplansmål kopplade till de två blocken som våra medarbetare arbetar utifrån i deras systematiska kvalitetsarbete. 

För oss har arbetet kring likvärdighet och grunden i att arbeta tillsammans i våra team med gemensamma mål för hela kommunen bidragit till många framgångsfaktorer och vi ser en utveckling i vårt arbete tillsammans med våra medarbetare.

Jag brinner för att skapa en likvärdig förskola där leken tillsammans med barnen ska få ta störst plats! Där vi utifrån struktur, organisation, kompetens och ett fungerande systematiskt kvalitetsarbete kan ha världens roligaste arbete tillsammans med alla barn!

En start och inblick i hur det ser ut hos oss, kommer fylla på med inlägg utifrån mitt arbete och vad jag stöter på i min yrkesroll.

Taggar

2 kommentarer för "Välkommen till mig"

 1. johanna.wahlgren@karlstad.se skriver:

  Spännande och inspirerande för Kristinehamns kommuns förskolor!

  En nyfiken fråga, hur jobbar en kommunikationspedagog?
  Vänliga hälsningar Johanna Wahlgren, specialpedagog i Karlstad kommun.

  1. louise.thyberg@kristinehamn.se skriver:

   Hej!
   Vår kommunikationspedagog Camilla blev anställd inom förskola för 5 år sedan och arbetar även nu mot skolan för att stärka likvärdigheten i kommunen. I hennes roll arbetar hon med att: Utveckla och handleda medarbetare utifrån
   – Tydliggörande pedagogik
   – Alternativ och kompletterande kommunikation-AKK
   – Tillgängliga lärmiljöer
   Samt att:
   Föreläsa
   Göra material
   Modella användandet av AKK
   Direkt arbete med barn
   Samarbete med andra professioner inom Elevhälsan.

   Hoppas det blev svar på frågan

   Ha det gott!

   Louise Thyberg

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg