picture-1301-1510057559.jpg

Blogg

Känn dig själv!

Skolan är en av de bästa arenorna för nyanlända elever att få information och fakta om det svenska samhället.  Att lära sig om sex och samlevnad är en rättighet och en stor grundsten i en persons identitetsskapande, och är därmed…

Skolan är en av de bästa arenorna för nyanlända elever att få information och fakta om det svenska samhället.  Att lära sig om sex och samlevnad är en rättighet och en stor grundsten i en persons identitetsskapande, och är därmed viktig att alla elever har tillgång till undervisningen.

En del i att kunna ta till sig sina rättigheter och skyldigheter är att känna sig själv, därför har vi påbörjat ett projekt i vår som heter Känn dig själv! med fokus på identitet, sexualitet och jämställdhetsfrågor riktat till nyanlända elever. Följ vårt arbete med eleverna ute på skolorna, finn inspiration att jobba med dessa frågor. 

We Have a Dream

Här om dagen var det lärarmingel och förhandvisning på utställningen We Have a Dream på Värmlands Museum. Ett väldigt trevligt intiativ från Värmlands Museum och inspirerande för framtida arbete med elever på temat. 

Utställningen består av starka porträtt av några av världens mest framstående människorättskämpar, både nationellt till lokalt. En av grundarna till projektet och fotografen Albert Wiking var där. Han betonade vikten av barns rättigheter, barnkonventionen och det fortsatta arbetet kring detta. I boken med porträtten och längre intervjuer med personerna finns även stödmaterial och diskussionsfrågor att använda som pedagog tillsammans med kollegor och elever. 

”Nu får ni bollen”, sa Albert Wikling. Alltså får vi bollen att förvalta detta arv vidare. Ta chansen att gå och titta på utställningen med era elever. Finns många spännande livsöden att bearbeta utfrån denna bok. Öden som säger mycket om världen. Pågår till 29 april. Detta med att berätta om sig själv med hjälp av bild är något vi jobbar med inom Känn dig själv, ta gärna en titt på tidigare inlägg. Kanske kan eleverna hitta ett porträtt att relatera till och återberätta om. 

/Lina och Marlene

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg