Logotyp bestående av karta över Värmland med punkter sammanbundna med streck. En större cirkel står det SOL Språk-,skriv- och läsutveckling i Värmland.

Blogg

SOL i Värmland

SOL i Värmland är ett av arton regionala nätverk för språk-, läs- och skrivutvecklare som drivs av NCS (nationellt centrum för språk-, läs- och skrivutveckling). SOL i Värmland samarbetar med CSL och RUC vid Karlstads universitet. Vi arbetar med olika…
SOL i Värmland är ett av arton regionala nätverk för språk-, läs- och skrivutvecklare som drivs av NCS (nationellt centrum för språk-, läs- och skrivutveckling). SOL i Värmland samarbetar med CSL och RUC vid Karlstads universitet. Vi arbetar med olika kompetenshöjande insatser inom språk- läs- och skrivutveckling för språk-, läs- och skrivutvecklare och för lärare. Är du intresserad av verksamheten så tag kontakt med samordnare Marlene Andersson via mejl: marlene.andersson@hammaro.se

Vad är SOL i Värmland och vilka är vi?

SOL i Värmland är ett av de sexton regionala nätverk för språk-, läs- och skrivutvecklare som drivs av NCS (nationellt centrum för språk-, läs- och skrivutveckling). Nationellt centrum för språk-, läs- och skrivutveckling (NCS) hör till Skolverket och arbetar med att stimulera huvudmän och skolor att aktivt arbeta med språk-, läs- och skrivutveckling.De regionala nätverken i landet har olika förutsättningar och ser olika ut bland annat beroende på regionernas storlek och placering. Vissa nätverk är knutna till ett lärosäte och andra inte. Samordnarna i varje regionalt nätverk ingår också i en nationell referensgrupp som NCS håller i.

SOL i Värmland samarbetar med CSL och RUC vid Karlstads universitet. Vi arbetar med olika kompetenshöjande insatser inom språk- läs- och skrivutveckling för språk-, läs- och skrivutvecklare och för lärare. Alla huvudmän i Värmland har möjlighet att ha en språk-, läs- och skrivutvecklare som representant i nätverket.

De huvudmän som finns representerade just nu är:
Arvika
Eda
Filipstad
Hagfors
Grums
Hammarö
Karlskoga
Karlstad
Kristinehamn
Storfors
Sunne
Torsby
Årjäng

Om du vill veta vem som representerar din huvudman så kan du kika in här.

Som ni ser finns inte alla huvudmän representerade. Om ni är intresserade så ta gärna kontakt med någon av oss samordnare!

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg