picture-902-1457522339.jpg

Blogg

The best is yet to come!

En kreativ själ, med största fokus på barn och ungdomar och hur jag kan bidra till att göra skolan till ett meningsfullt sammanhang i en orolig värld.Jag är utbildad och legitimerad lärare i engelska och psykologi mot gymnasiet. Min arbetsplats…

En kreativ själ, med största fokus på barn och ungdomar och hur jag kan bidra till att göra skolan till ett meningsfullt sammanhang i en orolig värld.

Jag är utbildad och legitimerad lärare i engelska och psykologi mot gymnasiet. Min arbetsplats är Ferlinskolan i Filipstad där jag undervisar i engelska  åk 7-9. Jag älskar mitt jobb, jag älskar eleverna och drivs av en aldrig sinande nyfikenhet och skaparlust. 

Jag tror mycket på att försöka göra engelskan så "verklig" som möjligt och mina kunskaper grundar sig i en livslång fascination och kärlek till det engelska språket samt mina erfarenheter av att ha bott i England som ung. 

Bästa skolan!

Filipstad är i ropet! Positiva vindar blåser genom skolvärlden, och det kan verkligen behövas.

I ett tidigare inlägg berättade jag om min glädje över att ha hamnat på Ferlinskolan i Filipstad, och vilket fantastiskt stöd jag fått av rektor och kollegor under resans gång, från ängslig nybakad lärare till den trygghet jag känner inför min lärarroll idag.

Jag känner friska vindar av positivitet och utvecklingsanda och Ferlinskolan har skapat sig ett namn på kartan på sistone: om detta vill jag berätta!

För min del började det med att jag blev tillfrågad om jag ville ställa upp på en intervju om min upplevelse av lektionsobservationer. Det var Infomentor som gjorde någon grej av det här och jag ville gärna berätta om mina positiva erfarenheter inom området. Det här var för några veckor sedan. Först senare fick jag veta att Filipstad är en av de kommuner där elevernas resultat höjts mest under de senaste åren – och resultaten kopplas mycket till att vi lärare får stöd i vårt pedagogiska arbete genom att vår rektor prioriterar att besöka lektioner för att observera och ge konstruktiv feedback. Det är tydligen extremt ovanligt att som rektor synas så mycket ute i verksamheten. När jag var nyanställd var det till en början en otäck tanke – huga för att bli observerad av sin chef! Men det vände så fort jag märkte att det var inte för att granska eller leta efter mina fel och brister, utan för att stötta och vägleda. Då blev jag mest tacksam, för oj vad jag behövde det stödet! Dessutom har jag hela tiden upplevt att mina starka sidor har lyfts fram och den konstruktiva kritiken har varit relevant och inte på något sätt nedvärderande.  

För att återgå till nutid: igår kunde man se Ferlinskolan på SVTs Värmlandsnytt pga SKLs rankning av landets skolkommuner där Filipstad kommer på sjätte plats. I Värmland är vi bäst. Vår rektor Gun Palmqvist berättade om hur skolan medvetet jobbar långsiktigt med att höja elevresultaten; en del av det här arbetet är just lektionsobservationer. En annan del är kunskapsuppföljningen och den flexibla omfördelningen av resurser för att fånga upp alla elever och ge det stödet som behövs. Vi tar emot en stor andel nyanlända och lyckas tydligen rätt bra med det också!

För att avsluta: jag är stolt över min arbetsplats! Och idag fick jag en idé: borde vi inte skapa ett ”varumärke” – trycka upp tröjor till alla lärare med ”Ferlinskolan” på bröstet, designa en logga, en slogan, en flagga – vad vet jag? Symboler har ett psykologiskt värde och kan skapa meningsfullhet och grupptillhörighet, och det här med meningsfullheten är något jag verkligen brinner för. Jag känner så starkt att om jag som lärare är stolt över min arbetsplats och visar min glädje och stolthet så kanske det smittar av sig. Det kanske skapar en ännu bättre skolkultur:

Ferlinskolan är en skola att vara stolt över!

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg