picture-902-1457522339.jpg

Blogg

The best is yet to come!

En kreativ själ, med största fokus på barn och ungdomar och hur jag kan bidra till att göra skolan till ett meningsfullt sammanhang i en orolig värld.Jag är utbildad och legitimerad lärare i engelska och psykologi mot gymnasiet. Min arbetsplats…

En kreativ själ, med största fokus på barn och ungdomar och hur jag kan bidra till att göra skolan till ett meningsfullt sammanhang i en orolig värld.

Jag är utbildad och legitimerad lärare i engelska och psykologi mot gymnasiet. Min arbetsplats är Ferlinskolan i Filipstad där jag undervisar i engelska  åk 7-9. Jag älskar mitt jobb, jag älskar eleverna och drivs av en aldrig sinande nyfikenhet och skaparlust. 

Jag tror mycket på att försöka göra engelskan så "verklig" som möjligt och mina kunskaper grundar sig i en livslång fascination och kärlek till det engelska språket samt mina erfarenheter av att ha bott i England som ung. 

Lektionsobservationer på Ferlinskolan (mina ”15 minutes of fame”!)

Här kan den som vill få en liten inblick i hur vår rektor jobbar för att stötta oss pedagoger; nämligen genom återkommande lektionsbesök och efterföljande diskussioner. Ferlinskolan fick i våras ljuset på sig genom att hamna på sjätte plats i årets rankning av landets skolor, och därför så fick vi förfrågan om vi kunde tänka oss att dela med oss av vår upplevelse av arbetssättet i en liten film. 

Teamet som ligger bakom detta är dels Infomentor – plattformen vi använder oss av på Ferlin – och Dagens Nyheter. De har en gemensam vision om ”Bästa skolan” och skulle använda den här filmen på Almedalsveckan under ett seminarium (vilket de också gjorde). Filmteamet kom till Ferlinskolan en varm tisdag i början av juni och jobbade med mig, rektorn och en liten skara elever under nästan en hel dag.

Eleverna som valde att delta var så himla duktiga: trots att det var varmt i klassrummet, nervöst och stelt att ha en kamera riktad mot sig så gjorde de sitt yttersta! När jag mötte några av eleverna på morgonen och de såg att jag var lite nervös inför dagen, så sa de ”vi hjälper dig, Kajsa!”! Det kändes så himla härligt, och det var sant; så fort jag kände mig lite spänd så behövde jag bara titta på eleverna för att hitta lugnet igen (de filmade betydligt mer av vad som syns i filmen). På vägen hem från jobbet den dagen var jag i ett euforiskt tillstånd – vilken cool grej att få vara med om, och vilka coola elever jag har!

Så varsågoda, här kommer resultatet:

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg