Musikteckenvideo (=MTV) på Sundstagymnasiet: Världspremiär!!!

Eleverna i yrkesträningens estetklass har under vårterminen jobbat intensivt med att spela in sin musikteckenvideo ”Vänner”- och nu är den redo för världspremiär! Nu är det dags för MTV släpp på Pedagog Värmland och på YouTube!

Våra elever kollar ofta på olika klipp med favoritartister och drömmer ibland om att själva vara ”ute” på YouTube.  I elevernas teckengrupp föddes idén med att göra en alldeles egen musikteckenvideo och att sedan släppa den på nätet.

Vi började med att lyssna/kolla på en mängd olika låtar och teckenvideos på CD, Spotify och YouTube – och vi bestämde att vi ville använda en sång som sjungs på svenska.  Till slut valde vi sången ”Vänner” där musiken är skriven av vår f d kollega Stefan Jern som nu arbetar som lärare på Presterudsgymnasiet i Kristinehamn.

Sedan lyssnade vi jättemycket på ”Vänner” som berättar om hur härligt det är att ha vänner och vad man kan göra tillsammans med vänner.

Eleverna fick texten med teckensymboler utskrivna så de kunde börja träna på att lyssna på sången samtidigt som den tecknades.

Efter ett tag kunde eleverna sjunga och teckna sången såpass bra så att det var dags att tänka på vart- och inte minst- hur vi skulle kunna filma. Filma gjorde vi lite då och då och här och där under vårterminen och allt filmande gjordes med vår iPad. Sedan var det ”bara” att välja bland alla filmklipp och med hjälp av appen iMovie, redigera sången till en musikteckenvideo!

Samtliga elever i klassen och hela arbetslaget har varit engagerade i arbetet med att skapa denna MTV. Vi vill ge våra fina elever en stor eloge för att de på många bra sätt har medverkat från idé till färdig MTV. Det har varit ett roligt arbete att tillsammans göra denna MTV!

Idag är vi är jättestolta att för er presentera vår MTV ”Vänner”!

Se den i klippet nedan!

Nomi Denti- Gunnarsson Musiklärare

Jessica Eriksson Kommunikationspedagog

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg