picture-629-1435063801.jpg

Blogg

Utvecklingspodden

Utvecklingspodden – kittlande samtal om skolutveckling är en serie poddavsnitt som handlar om den pedagogiska verksamheten i förskola och skola i Karlstads kommun.Programledare är Ola Henningsson, verksamhetsutvecklare på Barn- och ungdomsförvaltningen och Tobias Berger, redaktör för Pedagog Värmland. Det kommer ett…

Utvecklingspodden – kittlande samtal om skolutveckling är en serie poddavsnitt som handlar om den pedagogiska verksamheten i förskola och skola i Karlstads kommun.

Programledare är Ola Henningsson, verksamhetsutvecklare på Barn- och ungdomsförvaltningen och Tobias Berger, redaktör för Pedagog Värmland. Det kommer ett nytt avsnitt varje måndag. Trevlig lyssning!

Du hittar alla våra avsnitt här på pedagogvarmland.se/utvecklingspodden eller på skola.karlstad.se/utvecklingspodden. Fast det smidigaste sättet att följa podden är att prenumerera via Itunes.

Tobias Berger Ola Henningsson
Så här ser vi ut, Tobias och Ola

Elevaktiva utvecklingssamtal –avsnitt 22

Eleverna var trötta, eftersom samtalet ofta var på kvällen, de satt kanske i knät på mamma eller pappa och inte sällan kunde de vara lite spända på vad som skulle ta upp. De var inte alls den centrala person de borde vara vid utvecklingssamtalet. 

Detta är några anledningar till att Stodeneskolan gick över till elevaktiva utvecklingssamtal. Anna Niklasson och David Sjöö berättar hur goda förberedelser inför samtalet har lett till stolta barn och föräldrar. Men, poängterar de, det ställer krav på en samverkan på skolan då de idag genomför alla samtalen på några dagar istället för flera veckor.

Programledare är Ola Henningsson.

Lärare Anna och David utomhus

Du hittar alla våra avsnitt här på pedagogvarmland.se/utvecklingspodden eller på skola.karlstad.se/utvecklingspodden. Fast det smidigaste sättet att följa podden är att prenumerera via Itunes. Det kommer ett nytt avsnitt varje måndag!

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg