picture-629-1435063801.jpg

Blogg

Utvecklingspodden

Utvecklingspodden – kittlande samtal om skolutveckling är en serie poddavsnitt som handlar om den pedagogiska verksamheten i förskola och skola i Karlstads kommun.Programledare är Ola Henningsson, verksamhetsutvecklare på Barn- och ungdomsförvaltningen och Tobias Berger, redaktör för Pedagog Värmland. Det kommer ett…

Utvecklingspodden – kittlande samtal om skolutveckling är en serie poddavsnitt som handlar om den pedagogiska verksamheten i förskola och skola i Karlstads kommun.

Programledare är Ola Henningsson, verksamhetsutvecklare på Barn- och ungdomsförvaltningen och Tobias Berger, redaktör för Pedagog Värmland. Det kommer ett nytt avsnitt varje måndag. Trevlig lyssning!

Du hittar alla våra avsnitt här på pedagogvarmland.se/utvecklingspodden eller på skola.karlstad.se/utvecklingspodden. Fast det smidigaste sättet att följa podden är att prenumerera via Itunes.

Tobias Berger Ola Henningsson
Så här ser vi ut, Tobias och Ola

Likheter och skillnader mellan Vitsippans förskola och Junchups förskola i Nepal – avsnitt 14

Vitsippans förskola i Karlstad har under många år haft ett samarbete med Jungchup förskola i Nepal. Vi träffar förskolechefen Anita Tamang som är på besök i Karlstad och diskuterar likheter och skillnader mellan Sveriges och Nepals förskolor tillsammans med pedagogerna Eva Söderlind, Nina Holm och förskolechef Jenni Gunnberg.

Anita Tamang är fascinerad över den mängd saker som finns på Vitsippans förskola i Karlstad. På hennes förskola i Nepal är det framförallt förskolläraren och barnen i ett rum med väldigt lite leksaker eller pedagogiskt material.

Och förskollärarna från Karlstad bevittnade imponerade hur barnen i Nepal hjälptes åt och räknade in varenda en av de 50 leksaksbilar som de hade fått av den svenska förskolan.

Fyra förskolepersonal i ett arbetsrum
Jenni Gunnberg, Anita Tamang, Eva Söderlind och Nina Holm

Du hittar alla våra avsnitt här på pedagogvarmland.se/utvecklingspodden eller på skola.karlstad.se/utvecklingspodden. Fast det smidigaste sättet att följa podden är att prenumerera via Itunes. Under sommaren kommer det ett nytt avsnitt varje måndag!

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg