picture-629-1435063801.jpg

Blogg

Utvecklingspodden

Utvecklingspodden – kittlande samtal om skolutveckling är en serie poddavsnitt som handlar om den pedagogiska verksamheten i förskola och skola i Karlstads kommun.Programledare är Ola Henningsson, verksamhetsutvecklare på Barn- och ungdomsförvaltningen och Tobias Berger, redaktör för Pedagog Värmland. Det kommer ett…

Utvecklingspodden – kittlande samtal om skolutveckling är en serie poddavsnitt som handlar om den pedagogiska verksamheten i förskola och skola i Karlstads kommun.

Programledare är Ola Henningsson, verksamhetsutvecklare på Barn- och ungdomsförvaltningen och Tobias Berger, redaktör för Pedagog Värmland. Det kommer ett nytt avsnitt varje måndag. Trevlig lyssning!

Du hittar alla våra avsnitt här på pedagogvarmland.se/utvecklingspodden eller på skola.karlstad.se/utvecklingspodden. Fast det smidigaste sättet att följa podden är att prenumerera via Itunes.

Tobias Berger Ola Henningsson
Så här ser vi ut, Tobias och Ola

En egen platta med alla läromedel – avsnitt 12

Utvecklingspodden åkte till Vålbergsskolan och träffade en förväntansfull grupp som just tagit emot en rejäl hög med lärplattor laddade med läromedel. Plattorna ersätter alla tryckta läromedel under tre år och ska användas av de nya sjuorna.

Alla sjuor på Vålbergsskolan får en egen platta som innehåller alla läromedel och klassrum utrustade med modern teknik för att gynna ett kollaborativt arbete. Skolan får stöd och support för att utveckla användningen under en treårsperiod och forskare följer arbetet.

I det här podd-avsnittet får ni träffa rektor och personal som berättar om projektet ”Det digitala lärandets möjligheter” som Vålbergsskolan deltar i, som en av endast fyra skolor i Sverige. Samsung, Gleerups och Atea står bakom projektet.

Programledare är Ola Henningsson och Tobias Berger.

Fyra personer runt ett bord med mikrofon
Rektor Amelie Wahlström, språklärare Susanne Malmberg Olsson, koordinator Elisabeth Olsson och musiklärare Fredrik Enbom berättar om sina förhoppningar inför arbetet.

Du hittar alla våra avsnitt här på pedagogvarmland.se/utvecklingspodden eller på skola.karlstad.se/utvecklingspodden. Fast det smidigaste sättet att följa podden är att prenumerera via Itunes. Under sommaren kommer det ett nytt avsnitt varje måndag!

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg