picture-272-1389193049.png

Blogg

Pedagogisk produktion

Gymnasielärare på TIME, Älvkullegymnasiet. Undervisar i Samhällskunskap, historia och datorteknik, oftast på TIME och ibland på Teknikprogrammet. En av förstelärarna på Älvkullegymnasiet.Denna blogg kommer nog främst att innehålla tips och genomgångar av verktyg och tjänster som kan användas i undervisningen men…

Gymnasielärare på TIME, Älvkullegymnasiet. Undervisar i Samhällskunskap, historia och datorteknik, oftast på TIME och ibland på Teknikprogrammet. En av förstelärarna på Älvkullegymnasiet.

Denna blogg kommer nog främst att innehålla tips och genomgångar av verktyg och tjänster som kan användas i undervisningen men det kan ändras under resans gång.

 

Webbstjärnor från Karlstad

Har ni hört talas om Webbstjärnan? Webbstjärnan är en tävling för elever i grundskola och gymnasium där både innehåll och form kan premieras. Även om eleverna inte vinner något av de fina priserna så är tävlingen en utmärkt inspiration för att komma igång med webb i skolarbetet. Man får hjälp med plats att lägga sin webbsida på och en egen domän (namn på sidan) kostandasfritt under tävlingstiden.  Webbstjärnans egen webbplats innehåller information, filmer samt många tips och idéer om hur man kan arbeta med webb i skolan.

I morgon åker två av våra elever upp till Stockholm för att ta emot pris för sin webbplats i årets tävling. Det är Ida Bengtsson och Rasmus Schütser i TIME 3 som nominerats i klassen teknik för www.timekarlstad.se. Att de får ett pris vet vi redan men det skall bli spännande att se hur långt de tar sig. Alla som vill kan ta del av prisutdelningen live via webben. Det är faktisk andra gången ett lag från TIME får pris. Det föregående var redan 2009 då ett lag som gjort en ekologisk kokbok online fick första pris i klassen design.  

Till hösten startar en ny omgång.  Gå gärna in och titta på årets tävlande. Jag har hittat 194 deltagare från Värmland samt Åmål ;). Hur många blir det nästa år?

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg