picture-272-1389193049.png

Blogg

Pedagogisk produktion

Gymnasielärare på TIME, Älvkullegymnasiet. Undervisar i Samhällskunskap, historia och datorteknik, oftast på TIME och ibland på Teknikprogrammet. En av förstelärarna på Älvkullegymnasiet.Denna blogg kommer nog främst att innehålla tips och genomgångar av verktyg och tjänster som kan användas i undervisningen men…

Gymnasielärare på TIME, Älvkullegymnasiet. Undervisar i Samhällskunskap, historia och datorteknik, oftast på TIME och ibland på Teknikprogrammet. En av förstelärarna på Älvkullegymnasiet.

Denna blogg kommer nog främst att innehålla tips och genomgångar av verktyg och tjänster som kan användas i undervisningen men det kan ändras under resans gång.

 

Hur gör andra?

IT-pedagogen

I går eftermiddag besökte en liten delegation från Älvkullegymnasiet Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.  Det var Jag, mina kollegor Martin Nilsson och Lars Sundqvist samt vår IT-pedagog Thorbjörn Lindström. Vi hälsade på MSB;s IT-pedagog Anders Heyle (bilden). 

Anders producerar mycket utbildningsmaterial för myndigheten. I MSB,s lokaler på Karolinen har han, med ganska enkla medel, byggt upp en liten studio. Vi fick en ordentlig genomgång av kameror, mikrofoner, ljussättning, programvara och olika sätt att sätta samman presentationer, bilder eller andra dokument från dator, telefon eller padda med inspelat ljud eller film från studion. Perfekt för filmade genomgångar eller liknande.

Studion var uppbyggd kring programvaran Wirecast. Med den programvaran så kunde Anders både vara producent och byta mellan olika kameror och scener samtidigt som han spelade in och själv deltog som presentatör eller ”programledare”. Vid den första visningen så verkade det väldigt avancerat och tekniskt men när vi fått alla delarna förklarade för oss så var det mycket enkelt. Kan man visa en presentation på sin dator och klarar av att byta mellan olika program så kan man använda denna studio. Nu skall vi fundera på hur vi kan åstadkomma något liknande på Älvkullen. Fortsättning följer….

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg