picture-272-1389193049.png

Blogg

Pedagogisk produktion

Gymnasielärare på TIME, Älvkullegymnasiet. Undervisar i Samhällskunskap, historia och datorteknik, oftast på TIME och ibland på Teknikprogrammet. En av förstelärarna på Älvkullegymnasiet.Denna blogg kommer nog främst att innehålla tips och genomgångar av verktyg och tjänster som kan användas i undervisningen men…

Gymnasielärare på TIME, Älvkullegymnasiet. Undervisar i Samhällskunskap, historia och datorteknik, oftast på TIME och ibland på Teknikprogrammet. En av förstelärarna på Älvkullegymnasiet.

Denna blogg kommer nog främst att innehålla tips och genomgångar av verktyg och tjänster som kan användas i undervisningen men det kan ändras under resans gång.

 

Att lägga upp Prezis på It’s Learning

Dags för ett avsnitt till. Många skolor använder lärplattformen It’s Learning. En fördel med Prezi är att presentationer går att integrera i It’s Learning så att eleverna kan ta del av dem utan att ladda ner filer eller använda andra program. Det fungerar säkert på liknande sätt i andra lärplattformar som till exempel Fronter eller Moodle.

Efter att jag spelat in klippet började jag experimentera med olika metoder för att komma runt webbläsarnas misstänksamhet mot inbäddade Prezis och jag hittade en lösning. För att undvika att din Prezi blockeras i It’s Learning som det visas i klippet så kan du redigera det som du kopierat från Prezi för att klistra in i It’s Learning. Det du kopierar från Prezi börjar alltid med <iframe src=”http://prezi.com/embed/…  För att få det att fungera utan blockering ändrar du till <iframe src=”https://prezi.com/embed/… Efter denna ändring anser webbläsaren att presentationen är lika säker som It’s Learning.

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg