picture-2915-1607548210.jpg

Blogg

Betraktelser från ett klassrum...

Lärare på mellanstadiet som funderar på lite av varje ibland...

De försökte värva mig idag…

Jag besökte vårt stadsbibliotek idag och där i entrén möttes jag av två mycket trevliga tjänstekvinnor ”on a mission” med flyers banderoll och hängbord. Vi talade en stund och innan jag berättar mer om detta så vill jag börja med vad jag kom fram till.

Ni borde tala med lärare inom kommunen – löd min slutsats…

För jag tänker lite halvspontat att lärare är ganska förtjusta i barn. Dessutom finns det tyvärr många lärare som känner att jobbet är lite mer ekorrhjul än vad de tänkte sig i början av sina karriärer. Ni vet, man vill ju undvika den där situationen när hjulen snurrar fast hamstern är död. Så, här fanns kanske en liten winn-winn att göra.

– Ni skulle införa det som en lönemodell i skolan tycker jag. Det skulle nog många ändå uppskatta, även om det blir något lite tunnare i plånboken. Det skulle ju definitivt bidra med meningsfullhet för dom. Det är ju inte ens något att fundera på tyckte jag…

-Ja, sa den ena tjänstekvinnan då kanske du är intresserad? Jag fick tyvärr avböja, trots att jag faktiskt har ett stort intresse i saken. Jag är tyvärr på fel sida i systemet. Det handlar om LSS – Lagen om stöd och service. Vi har blivit beviljade en insats till familjen enligt LSS då ett av våra barn har en funktionsvariation. Nu har vi förvisso inte fått någon insats mer än på pappret fast det kan inte dessa tjänstekvinnor lastas för. Det saknas tyvärr vuxna människor med värme och kärlek att ta emot ett barn för några timmar eller några dagar. Att man faktisk också får ersättning för detta känns smått otroligt. Dessutom möjligheten att vara en riktigt viktig person i andras liv. Meningsfullhet direkt levererad helt enkelt!

Jag tänker konceptet, gå ner i tid, ägna sig åt bara ett, eller kanske två barn. Få en liten men ändå en ersättning, veta att man bidragit till ett barns trygga uppväxt och en familjs välbefinnande.Det vore väl något det!! Så ring kommunens växel och be att få tala med en LSS handläggare!

Hur tänker du om detta? Maila gärna! Stefan.hallberg@karlstad.se

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg