Logotyp bestående av karta över Värmland med punkter sammanbundna med streck. En större cirkel står det SOL Språk-,skriv- och läsutveckling i Värmland.

Blogg

SOL i Värmland

SOL i Värmland är ett av arton regionala nätverk för språk-, läs- och skrivutvecklare som drivs av NCS (nationellt centrum för språk-, läs- och skrivutveckling). SOL i Värmland samarbetar med CSL och RUC vid Karlstads universitet. Vi arbetar med olika…
SOL i Värmland är ett av arton regionala nätverk för språk-, läs- och skrivutvecklare som drivs av NCS (nationellt centrum för språk-, läs- och skrivutveckling). SOL i Värmland samarbetar med CSL och RUC vid Karlstads universitet. Vi arbetar med olika kompetenshöjande insatser inom språk- läs- och skrivutveckling för språk-, läs- och skrivutvecklare och för lärare. Är du intresserad av verksamheten så tag kontakt med samordnare Anders Biörklund via mejl: anders.biorklund@karlstad.se

Första nätverksträffen för 2021 i SOL-nätverket

Förra veckan hade vi i SOL-nätverket vår första nätverksträff för 2021. Det var ett digitalt möte i zoom, som vi lärt oss hantera riktigt bra även om vi naturligtvis ser fram emot fysiska möten på Karlstad universitet igen någon gång framöver. 

Som vanligt hade vi en diger dagordning och förutom diverse nyheter från Skolverket och CSL så avhandlade vi bl.a. följande punkter: 
– Vår blogg här på Pedagog Värmland. Vi kommer framöver att göra små korta nedslag hos våra huvudmän kring något av de språkarbeten som pågår och berätta lite kort om det. Det ska bli spännande att ta del av allt som sker i vår region. 
– Kommande utvecklingsarbete där vi kommer att fördjupa oss i återkopplings-momentet. 
– Skolbiblioteksutredningen som nyligen presenterades för regeringen. Fortsättning följer i det ämnet framöver, men nätverket såg positivt på de förändringar som föreslås i utredningen. 
– Vi i nätverket fick ta del av LISA-PLOT genom en redovisning av Eva Tarander (Karlstad), Anders Biörklund (Karlstad), Malin Granström (Eda), Britt Hammarsten (Kil) och Elisabeth Savefjord (Karlskoga). Mycket intressant!
– Vi fortsatte också vår bokcirkel med två nya kapitel ur ”Skrivundervisningens grunder”. 

Det var lite från vår senaste nätverksträff. Om du vill veta mer kan du kontakta din huvudmans representant i nätverket

/Marlene

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg