Logotyp bestående av karta över Värmland med punkter sammanbundna med streck. En större cirkel står det SOL Språk-,skriv- och läsutveckling i Värmland.

Blogg

SOL i Värmland

SOL i Värmland är ett av arton regionala nätverk för språk-, läs- och skrivutvecklare som drivs av NCS (nationellt centrum för språk-, läs- och skrivutveckling). SOL i Värmland samarbetar med CSL och RUC vid Karlstads universitet. Vi arbetar med olika…
SOL i Värmland är ett av arton regionala nätverk för språk-, läs- och skrivutvecklare som drivs av NCS (nationellt centrum för språk-, läs- och skrivutveckling). SOL i Värmland samarbetar med CSL och RUC vid Karlstads universitet. Vi arbetar med olika kompetenshöjande insatser inom språk- läs- och skrivutveckling för språk-, läs- och skrivutvecklare och för lärare. Är du intresserad av verksamheten så tag kontakt med samordnare Marlene Andersson via mejl: marlene.andersson@hammaro.se

Nyfiken på Läslyftet?

I höstas spelade några lärare på Mariebergsskolan i Karlstad in en podd om deras process med Läslyftet. Här hittar du den podden. I podden hör ni lärarna Anders Olsson, Ingmarie Ljungberg-Carlson, Ulrika Kraft, Ingela Bolander, Monia Eriksson och Eva Tarander. Eva Tarander är handledare i Läslyftet i Karlstad kommun och även en av Karlstads representanter i vårt nätverk SOL i Värmland.

Den här inspelningen är intressant och kan ge inspiration till kommande deltagande i Läslyftet. I Läslyftet på Lärportalen finns nu över 40 olika moduler för samtliga skolformer. Även om man inte gör en hel modul tillsammans på enheten så kan man välja ut enstaka texter och filmer att använda gemensamt till kollegialt lärande eller om man vill fördjupa sig på egen hand.

Så om du missade poddavsnittet i höstas får du nu chansen igen!

/Marlene

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg