Logotyp bestående av karta över Värmland med punkter sammanbundna med streck. En större cirkel står det SOL Språk-,skriv- och läsutveckling i Värmland.

Blogg

SOL i Värmland

SOL i Värmland är ett av arton regionala nätverk för språk-, läs- och skrivutvecklare som drivs av NCS (nationellt centrum för språk-, läs- och skrivutveckling). SOL i Värmland samarbetar med CSL och RUC vid Karlstads universitet. Vi arbetar med olika…
SOL i Värmland är ett av arton regionala nätverk för språk-, läs- och skrivutvecklare som drivs av NCS (nationellt centrum för språk-, läs- och skrivutveckling). SOL i Värmland samarbetar med CSL och RUC vid Karlstads universitet. Vi arbetar med olika kompetenshöjande insatser inom språk- läs- och skrivutveckling för språk-, läs- och skrivutvecklare och för lärare. Är du intresserad av verksamheten så tag kontakt med samordnare Marlene Andersson via mejl: marlene.andersson@hammaro.se

Inbjudan föreläsning Jim Cummins

Välkomna till
En dag om flerspråkighet i skolan!
 
Karlstads universitet bjuder in till en föreläsning i världsklass med professor emeritus Jim Cummins från University of Toronto i Kanada.
 
Onsdagen den 4 okt 2017
Lokal: Aula Magna, Karlstads universitet
 
Jim Cummins forskningsområde är flerspråkighet och han är i dagarna aktuell med en ny bok Flerspråkiga elever, Effektiv undervisning i en utmanande tid. En beskrivning av boken hittar du här.
 
Aldrig tidigare i historien har migrationen varit så omfattande. Denna nya situation påverkar skolan i världens länder på ett genomgripande vis. I en skolkontext som präglas av språklig, kulturell och religiös mångfald krävs undervisning som hjälper alla elever att nå sina mål. Med stöd i svensk och internationell forskning förklarar Jim Cummins, världens ledande forskare på området, vad lärare kan göra för att hjälpa flerspråkiga elever att lyckas. Boken stakar därmed ut vägen mot en likvärdig skola.
 
Program
09.00 – 9.30 Kaffe och registrering utanför Aula Magna
09.30-12.00 Föreläsning
12.00-13.15 Lunch
13.15-15.30 Valbara seminariepass fördjupning och erfarenhetsutbyte (Se anmälan)
 
Kostnad: Kostnadsfritt! (oanmäld frånvaro debiteras 500 kr)
 
Sista anmälningsdag 22 september 2017.  Till anmälan
http://tinyurl.com/yd996usw
 

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg