SOL i Värmland

Blogg

SOL i Värmland

SOL i Värmland är ett av arton regionala nätverk för språk-, läs- och skrivutvecklare som drivs av NCS (nationellt centrum för språk-, läs- och skrivutveckling). SOL i Värmland samarbetar med CSL och RUC vid Karlstads universitet. Vi arbetar med olika…
SOL i Värmland är ett av arton regionala nätverk för språk-, läs- och skrivutvecklare som drivs av NCS (nationellt centrum för språk-, läs- och skrivutveckling). SOL i Värmland samarbetar med CSL och RUC vid Karlstads universitet. Vi arbetar med olika kompetenshöjande insatser inom språk- läs- och skrivutveckling för språk-, läs- och skrivutvecklare och för lärare. Är du intresserad av verksamheten så tag kontakt med samordnare Marlene Andersson via mejl: marlene.andersson@hammaro.se

Nu är det dags!

Nu är det dags för förskolan att söka statsbidrag för Läslyftet för nästa läsår. Här hittar du information om det. Sista dagen för ansökan är den 5/4. Huvudmän har även möjlighet att ansöka om en plats på en utbildning för språk-, läs- och skrivutvecklare. Här finner du information om den och det är samma slutdatum för ansökan, 5/4. Spännande tider!

Nu är det dags för förskolan att söka statsbidrag för Läslyftet för nästa läsår. Här hittar du information om det. Sista dagen för ansökan är den 5/4. Huvudmän har även möjlighet att ansöka om en plats på en utbildning för språk-, läs- och skrivutvecklare.

När man tar emot statsbidrag är det under förutsättning att man genomför en modul inom Läslyftet under nästa läsår, med kollegiala träffar varje månad. Förskolans moduler tar minst 15 timmar att genomföra. Just nu finns det en modul ute och den heter ”Läsa och skriva i förskolan”. Skolverket håller på och tar fram fler moduler till förskolan.

/Marlene

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg