Logotyp bestående av karta över Värmland med punkter sammanbundna med streck. En större cirkel står det SOL Språk-,skriv- och läsutveckling i Värmland.

Blogg

SOL i Värmland

SOL i Värmland är ett av arton regionala nätverk för språk-, läs- och skrivutvecklare som drivs av NCS (nationellt centrum för språk-, läs- och skrivutveckling). SOL i Värmland samarbetar med CSL och RUC vid Karlstads universitet. Vi arbetar med olika…
SOL i Värmland är ett av arton regionala nätverk för språk-, läs- och skrivutvecklare som drivs av NCS (nationellt centrum för språk-, läs- och skrivutveckling). SOL i Värmland samarbetar med CSL och RUC vid Karlstads universitet. Vi arbetar med olika kompetenshöjande insatser inom språk- läs- och skrivutveckling för språk-, läs- och skrivutvecklare och för lärare. Är du intresserad av verksamheten så tag kontakt med samordnare Marlene Andersson via mejl: marlene.andersson@hammaro.se

Vad innebär ett kollegialt lärande samtal?

Följande redogörelse för skillnaden på ett kollegialt delande och ett kollegialt lärande drog Maria Wiksten (Nationellt centrum för andraspråk) för några av oss på språkutvecklarkonferensen i Stockholm i november. Riktigt intressant! Hur går våra lärande samtal till? Utmanar vi varandra och uppmärksammar våra missförstånd eller slätar vi över missuppfattningar för att kunna hålla samtalet på en lite mer ”vänskaplig” nivå?

Den här bilden är värd att diskutera i olika grupper och utmana oss att hålla oss i spalten för det kollegialt lärande, för det är där vårt pedagogiska ”tänk” utvecklas och vi kan komma vidare tillsammans.

/Marlene

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg