Logotyp bestående av karta över Värmland med punkter sammanbundna med streck. En större cirkel står det SOL Språk-,skriv- och läsutveckling i Värmland.

Blogg

SOL i Värmland

SOL i Värmland är ett av arton regionala nätverk för språk-, läs- och skrivutvecklare som drivs av NCS (nationellt centrum för språk-, läs- och skrivutveckling). SOL i Värmland samarbetar med CSL och RUC vid Karlstads universitet. Vi arbetar med olika…
SOL i Värmland är ett av arton regionala nätverk för språk-, läs- och skrivutvecklare som drivs av NCS (nationellt centrum för språk-, läs- och skrivutveckling). SOL i Värmland samarbetar med CSL och RUC vid Karlstads universitet. Vi arbetar med olika kompetenshöjande insatser inom språk- läs- och skrivutveckling för språk-, läs- och skrivutvecklare och för lärare. Är du intresserad av verksamheten så tag kontakt med samordnare Anders Biörklund via mejl: anders.biorklund@karlstad.se

Nytt kring Läslyftet

Snart är tiden ute för att få statsbidrag för att delta i Läslyftet. Rättare sagt så är fredag sista dagen för huvudmän att skicka in sina ansökningar. Sedan kan man naturligtvis delta i Läslyftet utan statsbidrag, då är man fri att lägga upp utbildningen i den takt man vill. En fördel med statsbidragen är att handledarna har möjlighet att gå en handledarutbildning som Skolverket anordnar tillsammans med ett antal lärosäten.

Så vad händer i Läslyftet framöver?
Jo, vid årsskiftet publiceras några nya moduler. All info om dem hittar du på Läs- och skrivportalen.  Det är:
– Läsning av skönlitteratur (Gy)
– Från vardagsspråk till ämnesspråk (F-klass till åk 9)
– Narrativt skrivande (Gy.sär)
– Grundläggande litteratcitet för nyanlända elever (Åk 7-9+Gy)

NCS kommer att anordna en tredje omgång av utbildningen för språk-, läs- och skrivutvecklare som startar i maj 2017. Ansökan öppnas för huvudmän den 13/2. En riktigt bra utbildning tycker vi som gått den! Verkligen att rekommendera!

/Marlene

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg