Logotyp bestående av karta över Värmland med punkter sammanbundna med streck. En större cirkel står det SOL Språk-,skriv- och läsutveckling i Värmland.

Blogg

SOL i Värmland

SOL i Värmland är ett av arton regionala nätverk för språk-, läs- och skrivutvecklare som drivs av NCS (nationellt centrum för språk-, läs- och skrivutveckling). SOL i Värmland samarbetar med CSL och RUC vid Karlstads universitet. Vi arbetar med olika…
SOL i Värmland är ett av arton regionala nätverk för språk-, läs- och skrivutvecklare som drivs av NCS (nationellt centrum för språk-, läs- och skrivutveckling). SOL i Värmland samarbetar med CSL och RUC vid Karlstads universitet. Vi arbetar med olika kompetenshöjande insatser inom språk- läs- och skrivutveckling för språk-, läs- och skrivutvecklare och för lärare. Är du intresserad av verksamheten så tag kontakt med samordnare Anders Biörklund via mejl: anders.biorklund@karlstad.se

SOL i Värmland flyttar in!

Vi är glada att SOL i Värmland från och med nu även finns på Pedagog Värmland. Vi tänker blogga kring språk-, läs- och skrivutveckling. Bloggen SOL i Värmland kommer att finnas kvar, men riktas mer specifikt mot de språk-, läs- och skrivutvecklare som ingår i nätverket. Där kan ni också se vilka deltagare SOL i Värmland har och vilken huvudman de representerar.

Vi som bloggar är språk-, läs- och skrivutvecklarna Marlene Andersson och Malin Granström. 

Jag, Malin, driver inte bara nätverket SOL i Värmland utan arbetar även för Eda kommun som språk-, läs- och skrivutvecklare och som resurslärare på lågstadiet. Både som lärare och som språk-, läs- och skrivutvecklare är jag i full färd med att sätta mig in i det nya bedömningsstödet för åk 1-3 i svenska och svenska som andraspråk. Berörda pedagoger i Eda har precis haft en förmiddag tillsammans och tittat på den röda tråden mellan bedömningsstödet, kunskapskraven i årskurs 1 och 3 samt Nya Språket lyfter. Detta återkommer jag till.

Just i dag har jag startat upp ”skrivarverkstad” med två årskurs tvåor. Vi började terminen med att skriva listor på saker vi gillar. Skrivarverkstad vill jag också berätta mer om så småningom.

Jag, Marlene, är samordnare för SOL i Värmland tillsammans med Malin, och arbetar som språkutvecklare i Hammarö kommun.

Vi vill tillsammans blogga om stort och smått inom språk-, läs- och skrivutveckling. Relevant litteratur, intressanta artiklar, exempel på undervisning och tips på spännande föreläsningar och nyttiga kurser är något av det vi vill dela med oss av.

Har du som läser några önskemål eller frågor – kommentera gärna!

/Marlene Andersson och Malin Granström 

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg