picture-1197-1476197102.jpg

Blogg

Elevhälsan på Råtorp

Här kan du läsa om vårt arbete med elevhälsa och hur vi skapar tillgängliga lärmiljöer på våra två skolor, Råtorpsskolan och Södra Råtorps skola. Du kommer få ta del av hur vi arbetar i vårt elevhälsoteam och hur vi arbetar…

Här kan du läsa om vårt arbete med elevhälsa och hur vi skapar tillgängliga lärmiljöer på våra två skolor, Råtorpsskolan och Södra Råtorps skola. Du kommer få ta del av hur vi arbetar i vårt elevhälsoteam och hur vi arbetar med elevhälsoarbetet i våra grupper. Vi vill ge exempel på ett sätt att arbeta. Du kommer få ta del av hur lärare och personal från elevhälsoteamet samt rektor på Råtorp resonerar kring elevhälsoarbetet och ta del av hur vi arbetar rent praktiskt för att skapa ökad delaktighet och tillgänglighet för våra elever.

Kort sagt: hur vi skapar tillgängliga lärmiljöer i praktiken.

Elevhälsoarbetet i åk 5

Som vi tidigare skrivit har vi haft stort fokus på att ALLA ÄR OLIKA, MEN LIKA BRA. Under våren i åk 4 valde vi även det som tema på vår storsamling. Storsamling på Råtorpsskolan betyder att varje årskurs ansvarar för en storsamling per läsår. Det innebär att man spelar teater, sjunger eller visar upp något inför hela skolan. Även personalen ansvarar för en storsamling, vilket brukar vara väldigt uppskattat.

Vi valde att gå in i ett projekt med Glada Hudik-teatern som hette ”Barn föds inte med fördomar”. Vi såg på filmen ”Hur många lingon finns det i världen”, vi såg porträttfilmer om skådespelarna, jobbade med FN:s barnkonvention för att därefter skriva egna konventioner. Vi diskuterade fram och tillbaka hur man är mot varandra och vi spelade in korta filmer med eleverna där de diskuterar olika påståenden. Vi avslutade projektet med att gå på Trollkarlen från OZ som spelades av Glada Hudik-teatern. Det blev ett starkt möte eftersom de arbetat med filmer och texter om skådespelarna innan.

När det var dags för vår storsamling kände eleverna starkt att de ville visa upp vad vi arbetat med under projektet. De sjöng sånger med starka budskap, de visade filmer där de diskuterade olika påståenden, läste upp sina egna konventioner och tryckte på budskapet att barn inte föds med fördomar utan får dem från vuxna. Vi var och är otroligt STOLTA över våra elever och det var många tårar i ögonvrån efter deras föreställning.

Eleverna tog med sig budskapet utanför klassrummet och en dag när vi gick till parkeringen hittade vi detta konstverk på skolgården.

/Sofia Tysklind Kling förstelärare i matematik & Madeleine Norén lärare i SV/SO 

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg