picture-1213-1611064598.jpg

Blogg

Resan mot förskollärare

Jag heter Oscar Karlsson och läser till förskollärare vid KAU (Karlstads Universitet). Här kommer ni få följa min resa mot att bli förskollärare. Jag kommer dela med mig av vad jag lär mig, vad jag upplever och även vilka tankar…

Jag heter Oscar Karlsson och läser till förskollärare vid KAU (Karlstads Universitet). Här kommer ni få följa min resa mot att bli förskollärare. Jag kommer dela med mig av vad jag lär mig, vad jag upplever och även vilka tankar jag får under utbildningen. Jag är även engagerad i Lärarförbundet Student. 

Vid kontakt maila oscar.karlsson@student.lararforbundet.se

Snart ett år med covid19

För ett år sen så började Covid19 spridas ut i världen. Efter ett tag nådde det Sverige och även Värmland. Detta innebar att stora delar av samhället stängde ner eller blev digitalt. För mig som lärarstudent så innebar det till en stor del att jag sedan i våras har distansundervisning. Jag tycker personligen att det är svårare och jobbigare. Det är klart att det är tungt att sitta framför en dataskärm hela dagarna men jag förstår ju såklart varför det är så. Men som lärarstudent, fackligt engagerad inom Lärarförbundet Student och tidigare yrkesverksam barnskötare så lider jag med personalen inom förskola, skola och gymnasieskolan.

Enligt uppgifter från folkhälsomyndighet som TV4 valt att publicera så är förskollärare, grundskollärare, gymnasielärare, barnskötare och elevassistenter nu de mest smittade yrkeskategorierna. För några månader sen så uttalades det hos en viss tv kanal i livesändning bland annat att det var så lite fall i förskolan som arbetsplats om man nu kan klassa förskolan som en arbetsplats. Jag upplever att de flesta som inte är verksamma i förskolan, skolan eller gymnasieskolan oftast bara anser att det bara ska funka inom dessa verksamheter. Men min fråga som jag ställer mig är när ska alla dessa yrkeskategorier få den beröm och kärlek de förtjänar för allt slit de lägger ner?

Har du åsikter så nås jag på oscar.karlsson@student.lararforbundet.se

Länk till inslaget på TV4: Lärare mycket mer smittade än andra

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg