picture-387-1399648849.jpg

Blogg

Filmpedagogik

Jag jobbar på Avdelningen för Kulturutveckling, Region Värmland, Filmkonsulent Barn och Unga.Kontakt: kjerstin.persdotter@regionvarmland.setel 054-701 10 82,  070 539 09 12

Filminstitutet bjuder på prisbelönt film i distansundervisningens tid

I tider av distansundervisning och social distansering lyfter Svenska Filminstitutet möjligheten att arbeta med film i hemmiljö, såväl som i klassrummet. Alla gymnasieskolor erbjuds nu att kostnadsfritt strömma Levan Akins Guldbaggebelönade drama And Then We Danced för sina elever. I erbjudandet som pågår till 30 juni ingår filmhandledning och diskussionsunderlag.

Med filmen följer en filmhandledning samt ett arbetsblad,  riktat direkt till eleverna. Båda är försedda med filmklipp och bidrar med diskussionsunderlag förankrat i läroplanen. Materialet kan användas som utgångspunkt i flera olika ämnen. Beroende på nivå kan eleverna arbeta med ett urval eller alla frågeställningar, antingen arbeta enskilt eller tillsammans och antingen redovisa sina diskussioner muntligt eller skriftligt. Hur du som pedagog väljer att använda arbetsmaterialet väljer du på egen hand.

Erbjudandet är ett tillfälligt komplement för de pedagoger och skolor som saknar AV-/Mediecentral där filmen redan finns tillgänglig.

Genom att kontakta andthenwedanced@filmcentrum.se får läraren access till ett digitalt visningsrum där klassens elever både kan se film och tillgå undervisningsmaterialet.

Erbjudandet gäller för gymnasieskolor i Sverige fram till den 30 juni och presenteras i samarbete med FilmCentrum som handhar filmens institutionella rättigheter. Filmen distribueras av TriArt Film.

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg