Blogg

En specialpedagogs perspektiv

Hej! Välkommen till min blogg. Här kommer ni få ta del av mina tankar om bl.a. handledning, utveckling och lärande. Jag heter Johanna Wahlgren och jag är leg. förskollärare, specialpedagog och har en filosofie magisterexamen i specialpedagogik. Jag använder mig…

Kontaktuppgifter

Johanna Wahlgren

johanna.wahlgren@karlstad.se
Hej! Välkommen till min blogg. Här kommer ni få ta del av mina tankar om bl.a. handledning, utveckling och lärande. Jag heter Johanna Wahlgren och jag är leg. förskollärare, specialpedagog och har en filosofie magisterexamen i specialpedagogik. Jag använder mig av bl.a. det salutogena perspektivet.

~Sommarbrev och check på..~

Upplever du som jag att det kommer flera brev nu med information?

Kanske har du barn i skolan eller så deltar du i olika aktiviteter som skickar ut information. Kanske arbetar du i en verksamhet som skickar ut information till ex vårdnadshavare eller andra.

Här kommer ett tips! Skriv ett eget sommarbrev till dig själv.

I brevet kan du skriva ner viktiga saker att ha koll på inför hösten när du är tillbaka från din semester tex. lösenord till datorn, lättare agenda för vad du behöver sätta fokus på just nu. Detta brev kan du öppna efter semestern så att du lättare kan starta i gång.

Arbetsmässigt som jag kan jag sätta ”check” på under vårterminen 2023

Jag har utbildat tillsammans med kollegor i SKUA en utbildning i språk och kunskapsutvecklande arbetssätt. Genomfört utbildning i normkritik och blivit HBTQI -certifierad. Handledningsprocesser som genomförts och avslutats. Överlämningar från förskola till förskoleklass. Ett nytt överlämningsdokument är sjösatt och en PLAN för höstens utbildningar som innefattar ICDP -vägledande samtal och en egen kurs i ledarskap 7,5 hp

Personligt som jag sätter ”check” på är att jag vågat börja dansa och inte vilken dans som helst utan -balett.

Sist men inte minst FIRA! Stanna upp och vara nöjd med arbetet som gjorts är både roligt och välgörande.

Jag vill passa på att önska alla som läser detta en underbar sommar och en njutbar ledighet.

Ps! Vi njuter på olika sätt och för egen del loggar jag ut mig helt från sociala medier under ett par veckor för att kunna fokusera på det som händer här och nu. Skapa magi i mellanrummet där inga planer har skapats.

/Johanna Wahlgren, specialpedagog

Taggar

Lämna ett svar

Skapa konto

Senaste blogginläggen

Arkiv

Här kan du bläddra bland äldre blogginlägg